McLaurens

1950, Rotterdam.

Na een behoorlijke scholing rolde hij een werkgebied binnen dat vooral bestond uit het nemen van commercieel initiatief. Het hele pakket van hypotheken, auto's, vakanties etc. heeft hij meegemaakt. ‘En ik kreeg er schoon genoeg van! Ik werd geholpen door een zwakke gezondheid.’

Op zijn 27e werd bij McLaurens een levensbedreigende aandoening in zijn hoofd geconstateerd. Eind jaren 80 kreeg hij daarbij nog een bloeding in zijn hoofd, die ernstige problemen met zijn gezichtsvermogen tot gevolg had. Dat is nooit overgegaan. Operabel is het niet en brillen, medicijnen of andere hulpmiddelen bieden geen soelaas.

In de loop der tijd is hij via allerlei omwegen bij het maken van kunstzinnige 'producten' terechtgekomen. Speciaal schilderijen. Sinds 2001 is dat zijn dagelijkse bezigheid. Op basis van ervaringen, doorzettingsvermogen en de wil om te slagen, bevindt hij zich momenteel op een niveau dat hij zelf ‘zeer acceptabel’ noemt. Hij zou graag nog eens rekeningen willen kunnen betalen met zijn kunst.

De kennismaking met KUBES heeft hem doen besluiten om alleen nog maar werk te maken dat ook via tast met de vingertoppen kan worden bekeken door slechtzienden en blinden. Voor hen heeft hij het dan ook speciaal gemaakt.

McLaurens: ‘Sinds 2008 wordt ik in mijn artistieke leven begeleid door Marieke Cobelens, kunsthistoricus. Zij heeft mijn kennis over kunst en de geschiedenis daarvan enorm vergroot en daarnaast is zij een trouwe metgezel bij museum- en galeriebezoeken en bij KUBES-activiteiten. Mijn totale werk heeft sinds haar komst een geweldig positieve ontwikkeling doorgemaakt. De werknaam McLaurens begint niet voor niets met de initialen van Marieke!’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McLaurens.
E-mail: laurensart@live.nl