KUBES Exposities

KUBES organiseert jaarlijks een expositie waarmee zij aangesloten kunstenaars de mogelijkheid biedt hun werk te presenteren. Het KUBES Kunstenaars-collectief telt zo´n 50 blinde en slechtziende kunstbeoefenaars.

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan vond dit voorjaar de bijzondere jubileumexpositie plaats, waarover u hieronder alles leest. De voorbereidingen voor de volgende KUBES Expositie in 2019 zijn in volle gang. Wij houden u daarvan o.a. via deze pagina op de hoogte.

KUBES Jubileumexpositie 2018

De KUBES Jubileumexpositie in Slot Zeist (van 27 februari tm 27 mei 2018) trok ruim 2000 bezoekers.

Onder de titel De kunst van het anders zien XXX presenteerden 34 bij KUBES aangesloten kunstenaars samen meer dan 100 werken in verschillende disciplines. Vele technieken in het platte vlak en in ruimtelijk werk waren vertegenwoordigd: foto´s, schilderijen, glas in lood en digitale schilderingen naast installaties, sculpturen en objecten in hout, papier, steen of keramiek. Het meeste werk was ook te koop en 9 kunstwerken zijn van eigenaar gewisseld.

Toegankelijkheid

Alle niet- al te kwetsbare beelden en een aantal (voel)-schilderijen konden uiteraard worden aangeraakt. Daarnaast gaven KUBES vrijwilligers en kunstenaars toegankelijke rondleidingen. en informatie. Zoals gebruikelijk waren de bijschriften bij de kunstwerken in grootletter en Braille uitgevoerd en voor het eerst ook voorzien van een QR-code.
Gebruikers van een Smartphone kregen na het scannen van deze code, meer informatie over de kunstenaar en het kunstwerk. Informatie die ook beschikbaar was op de KUBES website. Met een speciale bril op, konden goed ziende bezoekers ervaren hoe je als blinde of slechtziende kunstliefhebber een expositie beleeft.

Expositiecatalogus en kunstkaarten

Ter gelegenheid van deze KUBES jubileumexpositie is een toegankelijke digitale kunstcatalogus uitgebracht. ism Stichting Vrienden van Dedicon. U kunt deze voor 5 euro bestellen via info@kubes.nl Ook heeft KUBES een mapje met 10 prachtige kunstkaarten van geëxposeerde werken laten maken. Geef het cadeau of doe iemand een plezier met een mooie kunstkaart! U bestelt het mapje voor 10 euro bij info@kubes.nl Met uw aankoop steunt u het werk van onze stichting.

Meer bekijken en luisteren

Lees alles over de KUBES-kunstenaars.

Beluister bij impressies het audio-artikel waarin expositie coördinator Adri Hopman u meeneemt over de tentoonstelling (met dank aan audio-magazine Moet je Horen.) En bekijk daar ook enkele foto´s en de video van de opening.

Enkele reacties van bezoekers

'Ik heb de tentoonstelling in Slot Zeist bezocht. Wat een genot om alles te mogen bekijken, te mogen voelen. Dat laatste werd op een buitengewone wijze mogelijk gemaakt door Lizzy, mij bekend als begeleidster tijdens de cultuurreis van vorig jaar. Mijn vriend en ik hebben genoten! Dory Elie'

'Ik was gisteren aanwezig bij de opening van jullie jubileumtentoonstelling en wil langs deze weg nog even laten weten dat ik heb genoten van de prachtige expositie in Slot Zeist. Erg leuk om te zien hoeveel mensen met zo veel plezier actief zijn bij KUBES! En een expositie met diverse werken die niet alleen mooi waren om te zien, maar ook heel prettig om aan te raken (mijn favoriet: De zwemmer van Evert Bolt). Ik volg KUBES al vele jaren en vind dat jullie veel en goed werk doen om kunst toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Nogmaals van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!

Met vriendelijke groet, Irma Schwalbach directeur Stichting Blinden-Penning'

Lees reacties uit het gastenboek

Word vriend, vrijwilliger of sponsor

Steun KUBES!
Meld u aan via info@kubes.nl en blijf op de hoogte van deze en andere KUBES activiteiten!

Dit kan al vanaf € 20,00 per jaar, u ontvangt dan ook een uitnodiging voor onze volgende expositie.
KUBES draait volledig op vrijwilligers en extra handen zijn altijd welkom.
Ook iets voor u? Informeer naar de mogelijkheden via info@kubes.nl

De KUBES Jubileumexpositie werd mede mogelijk gemaakt door DELA Goededoelenfonds, en de Stichtingen Blinden-Penning, Blindenbelang en Stichting Vrienden van Dedicon. Sponsor een KUBES (deel)activiteit. Organiseer een sponsoractiviteit met uw school, club, bedrijf of afdeling. Bespreek de mogelijkheden via info@kubes.nl

Als vriend, vrijwilliger of sponsor maakt u onze activiteiten mogelijk waardoor blinden en slechtzienden actief kunnen deelnemen aan het culturele en kunstzinnige leven.