Liset Neggers

1963, Hilvarenbeek.

Na een HBO-opleiding gevolgd te hebben aan de Pedagogische Academie in Eindhoven is Liset altijd in het bedrijfsleven werkzaam geweest. Toen rond haar 30e levensjaar een oogaandoening werd geconstateerd, het Syndroom van Usher, werd het steeds moeizamer om zich in het arbeidsproces staande te houden.

Zo moest zij na verloop van tijd haar betaalde baan opgeven en op zoek gaan naar andere manieren om zichzelf te ontwikkelen en richting te geven aan haar leven. Daardoor kreeg Liset de kans en tijd om haar creatieve zelf te ontdekken en te ontplooien. Na cursussen gevolgd te hebben in diverse technieken en kunstvormen is fotografie voor haar een goede kunstzinnige uitlaatklep gebleken.

Liset is al jaren lid van het fotocollectief Seeing The Unseen o.l.v Anja Ligtenberg. Daar maakt zij samen met andere slechtziende fotografen foto’s met behulp van de ‘schilderen met licht’ methode (SML). Zij hebben samen al diverse projecten gedaan en aan exposities deelgenomen. Daarnaast maakt Liset ook individueel werk, voornamelijk portretten en stillevens.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liset Neggers.
E-mail: lisneggers@hetnet.nl