Toegankelijke workshops

KUBES wil blinden en slechtzienden stimuleren in hun ontwikkeling naar actieve kunstenaars en organiseert daarom jaarlijks een aantal toegankelijke workshops kunstexpressie.

Het KUBES Beeldhouwweekend (BHW) wordt al meer dan 30 jaar aangeboden en is niet meer weg te denken uit ons workshop-programma.

Het KUBES Schilderweekend voor slechtzienden wordt pas een aantal jaar georganiseerd, maar is nu al een zeer succesvolle workshop die snel is volgeboekt

Naast de jaarlijks terugkerende meerdaagse workshops, organiseert KUBES ook wisselende, eenmalige workshops van een dag, en maken we op deze pagina ook melding van workshops die door KUBES-kunstenaars worden gegeven. Laat u inspireren en ontdek uw talenten!

Dit zeggen deelnemers over onze workshops:

En het stemmetje dat zei ‘welke idioot met een visuele beperking gaat een schildercursus volgen?’
Is nu wel het zwijgen opgelegd!

Bauk van Wijk

Niet alleen de ervaren beeldhouwers, maar ook de beginners waren er in geslaagd iets neer te zetten dat de moeite waard was. Ik heb als beginner veel geleerd en ben blij met dit in mijzelf ontdekte talent.

Dory Elie

Ik ben zo blij met de wijze lessen en gebruik de technieken nu volop in mijn schilderijen. Wat ik eigenlijk het minst leuke vond, gebruik ik nu het meest: werken met karton. Ik wil een hele serie portretten hiermee maken. Iets opbouwen van karton is echt zo gaaf!

Manola Sint Jago