Marjanne Geurtsen

1959, Oosterbeek.

In haar tekeningen wordt Marjanne niet gehinderd door het perspectief dat anderen wel kunnen zien. Haar lijnen vliegen dus alle kanten op. Toen ze daar plezier in kreeg, heeft zij dit leren gebruiken en dit kenmerkt nu haar eigen stijl.

Ze 'voelt' haar tekeningen en ander werk meer dan dat zij het ziet. Marjanne maakt glas-in-lood, brandschilderingen en tekeningen.

Diepte is ze gaan creëren door - ook letterlijk - in meerdere lagen te werken. Vooral in haar glaskunst. Dit is voor Marjanne de essentie van haar werk: ‘Door de verschillende glazen/lagen gecombineerd achter elkaar te plaatsen, wordt er een dimensie aan toegevoegd die de diepte van verschillende, elkaar versterkende emoties schept en daarmee de zeggingskracht van het werk en de persoon die het tekent of brandschildert, tonen.’

Na een HBO-opleiding cultureel- en inrichtingswerk volgde Marjanne o.a. de vierjarige opleiding aan de modevakschool en de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarnaast volgde ze ook vele cursussen om zich in verschillende technieken te bekwamen, waaronder keramiek, houtbewerken, brandschilderen, lithografie, zeefdrukken, fotografie, en een cursus tot glazenier. De kunstenares exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Ook werkt zij in opdracht. Marjanne heeft door kapotte hoornvliezen altijd veel pijn. Rechts is ze blind, links ziet ze door een soort maanlandschap, meer en minder vaag. Haar visus gaat langzaam achteruit.

Op dit moment hangt haar werk bij diverse galeries, bedrijven en musea zoals Cobra museum Amstelveen, grafisch museum Groningen, Dutch Design Week Eindhoven, Van Abbe Museum Eindhoven, Bijbels Openlucht museum Nijmegen.

Workshops

KUBES-kunstenaar Marjanne Geurtsen geeft regelmatig workshops in Amsterdam, Eindhoven of op locatie. Naast Sumi-e (schilderen met inkt), ondermeer workshops in fresco’s, schilderijen met tempera, aquarel, lijmverf, wasverven, goudbewerking, traditioneel gewreven olieverf, glas-in-lood… U kunt hierover rechtstreeks contact opnemen met de kunstenaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjanne Geurtsen.
E-mail: marj@marj.biz
Website: http://www.marj.biz/

Minidocu “Een ander perspectief”