Angelique Ten Holter

1969, Utrecht.

Al snel na Angelique’s geboorte bleek dat haar zicht sterk beperkt was als gevolg van albinisme. Er viel weinig te corrigeren aan haar slechte ogen, waardoor zij hiermee moest leren leven.

Haar ouders kozen voor haar een reguliere school waar extra aandacht was voor leerlingen met een visuele beperking en voor het ontwikkelen van eigen talenten, creativiteit en zelfstandigheid. Angelique kon goed aarden in dit vrije type onderwijs. Zij ontwikkelde haar creativiteit met name op het gebied van zingen, dansen, toneelspelen, schrijven en schilderen. Ook had zij al jong een grote passie voor de natuur, vooral voor stenen.

Toen zij in 2000 een workshop speksteenbewerken volgde aan de Volksuniversiteit, kwamen de passies voor vormgeven en steen samen. Vanaf 2002 bekwaamde zij zich verder in de techniek bij Creapoelka, een werkplaats nabij Ravenstein. Al raspend, vijlend en polijstend haalde zij uit de ruwe stenen de abstracte en figuratieve vormen die er volgens haar al in verborgen lagen. Gaandeweg zocht zij steeds nieuwe uitdagingen en ging zij ook albast en serpentijn bewerken.

De aard van de steen zelf vormt voor Angelique het belangrijkste uitgangspunt. Verder zijn mensen, planten en dieren een grote inspiratiebron, evenals haar eigen emoties. Ook werkt ze in opdracht.

Kenmerkend voor haar beelden is dat ze compact zijn en er, vanuit verschillende invalshoeken bekeken, steeds weer heel anders uitzien. Om een spanningsveld te creëren, werkt zij graag met voelbare en zichtbare contrasten. In 2008 verkocht Angelique haar eerste sculpturen. Daarna is ze ook regelmatig gaan exposeren, zowel solo als met andere kunstenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Ten Holter.
E-mail: atenholter@outlook.com
Website: http://www.angeliqueinbeeld.nl