Over KUBES

Stichting KUBES is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk, met als centraal doel de deelname van blinden en slechtzienden aan het kunstzinnige en culturele leven te stimuleren.

Wat doet KUBES?

  • Wij organiseren maandelijks een excursie.
  • Wij organiseren jaarlijks een meerdaagse culturele reis alsmede een beeldhouwweekend en daarnaast ook toegankelijke workshops.
  • Wij geven voorlichting en advies.
  • Wij organiseren exposities met werk van onze blinde en slechtziende kunstenaars.
  • Wij stimuleren nieuwe initiatieven op het vlak van literatuur, muziek en drama.

Excursies

Wij organiseren maandelijks een speciale excursie naar musea, beeldentuinen en andere kunstzinnige- of culturele bezienswaardigheden. Een paar willekeurige voorbeelden daarvan zijn een bezoek aan de Tweede Kamer, een bijzondere kerk, museum Beelden aan zee, Madame Tussauds of diverse stadswandelingen. Wij zorgen hierbij voor voldoende begeleiding, bekwame gidsen en dat er zoveel mogelijk aangeraakt kan worden. Dit geldt ook voor de culturele weekenden, waarbij wij overnachten in een stad in binnen- of buitenland en daar soortgelijke excursies doen.

Het beeldhouwweekend

Sinds het eerste weekend hebben veel blinden en slechtzienden kennis kunnen maken met het werken in steen. Voor velen werd dit een belangrijke impuls om zich hierin verder te ontwikkelen.
Op de workshop-pagina leest u meer over deze en andere workshops kunstexpressie.

Exposities

Regelmatig zorgen wij er voor dat kunstenaars met een visuele beperking hun werk kunnen exposeren. Enkele voorbeelden zijn de exposities "De kunst van het anders zien" in het Slot Zeist (1999 en 2008), in de Pulchri Studio te den Haag (2003), "Water - Dichter bij het beeld" in Kampen (2004) e.a. Bij grote exposities geven wij een catalogus uit met artikelen over het tentoongestelde werk, de makers en belangrijke thema’s.

Donateurs

Als donateur kunt u deelnemen aan alle activiteiten van KUBES. Meer informatie hierover vindt u in het menu links onder ‘Donateurs’.