Liese-Lotte Middelburg

1942, Rendsburg, Duitsland.

Door veel bezoeken aan musea en beeldentuinen werd haar belangstelling voor beeldhouwen gewekt. Liese-Lotte volgde verscheidene cursussen bij beeldend kunstenaars om te leren werken in diverse steensoorten, keramiek en hout. Ook volgde ze lessen in diverse beeldhouwtechnieken en keramiek aan de Vrije Akademie voor Beeldende Kunst in Nunspeet.

Bij het bewerken van diverse steensoorten (albast, serpentijn en speksteen) is het voor haar steeds weer een uitdaging om van ruw materiaal levendige, soms naar abstract neigende, maar ook organische vormen te maken. Haar beelden kenmerken zich door een afwerking met sokkels van bijzondere natuurstenen, soms halfedelstenen, hout, versteend hout en graniet. Maar ook natuurlijke materialen zoals boomstronken of wortels van wijnstokken. In keramiek is zij veelzijdig, waarbij ze graag in raku-techniek werkt. Momenteel (2020) experimenteert zij met glasfusion en epoxy (Kunsthars).

Achter mijn beelden verschuilt zich vaak een symboliek. Een voorbeeld hiervan is het beeld Blick auf Rügen. Rügen is een eiland in de Oostzee. Het kenmerkt zich door veel oude bomen en lanen. Maar vooral wordt hier veel barnsteen gevonden. Daarom ook het venster van barnsteen in de boom.

Liese-Lotte exposeert regelmatig en werkt ook in opdracht. Zo maakte zij voor de gemeente Harderwijk het beeld voor de prijs Vrijwilliger van het jaar 2006 en ontwierp ze een gedenksteen voorouders in Duitsland (van natuursteen en cortenstaal) 2005. In 2017 ontwierp zij voor de provincie Gelderland drie kunstwerken i cortenstaal voor rotondes op de Zuiderstraatweg in Elburg. Volgende expositie, Museum Elburg, maart 2021, thema Corona.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liese-Lotte Middelburg.
E-mail: l.l.middelburg@gmail.com

Kunstwerk op rotonde Elburg, Botter
Kunstwerk op rotonde Elburg, Vischpoort
“Fantasie” glasfusion
“Masker Corona” glasfusion