Adri Hopman

1952, Odijk.

Adri tekende heel veel en was altijd al een fervent museumbezoeker. Nadat hij eind 1992 van de ene op de andere dag slechtziend werd, adviseerde zijn huisarts hem 'om de zinnen wat te verzetten’ door iets actiefs te gaan doen: iets met zijn handen, iets met kunst, zoals houtbewerken of boetseren.

Zo kwam hij in 'Kunstenhuis de Werkschuit Idea' in Zeist terecht, zijn eerste ervaring met werken in het ruimtelijk vlak.

Tijdens zijn revalidatieperiode kwam Adri in contact met Stichting KUBES, waar nieuwe wegen zich voor hem openden. Hij nam deel aan de KUBES Beeldhouwweekenden en in 2012 meldde hij zich opnieuw aan bij De Werkschuit. Daar beoefent hij de disciplines boetseren, werken in harde en zachte steen en in hout.

Zijn slechtziendheid is inmiddels weer verergerd, wat het zien van contrast en details erg bemoeilijkt. Dit heeft hem doen besluiten om voor meer eenvoud te gaan - ‘less is more’ is nu zijn devies.

Adri over zijn werk Pauper-paradijsvogel:

Ik ben nu bezig aan een serie gestileerde vogels in speksteen. Vanaf nu ga ik me richten op subtiele en eenvoudige, maar herkenbare vormen. Daar voel ik me het meest blij bij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Adri Hopman.
E-mail: adrihopman@ziggo.nl