Relinde van der Burgt

1981, Gorinchem.

Deze kunstenares is van kinds af aan bezig met schilderen. Een passie die op haar 15e resulteert in de expositie van een stadsgezicht.

Na haar opleiding als activiteitenbegeleider besluit Relinde in 2000 om van haar passie haar werk te maken. Maar vlak voordat zij aan de opleiding begint, wordt bij haar een ongeneselijke oogziekte gediagnosticeerd. Desondanks zet zij door en studeert in 2004 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Het werk van Relinde kenmerkt zich door het expressieve kleurgebruik. Hierbij haalt zij haar inspiratie vooral uit de natuur De vrolijke schilderijen worden getypeerd door de afbeelding van figuratieve en geabstraheerde dieren, mensen en planten. Relinde werkt voornamelijk met acrylverf op doek.

Door een steeds verder teruglopende visus werkt zij sinds 2017 vrijwel alleen abstract. Ook richt zij zich steeds meer op driedimensionaal werk. Dit varieert van beeldhouwwerk in speksteen en albast tot reliëfschilderijen waarbij de figuren letterlijk uit het schilderij naar voren komen.

Relinde heeft meerdere solotentoonstellingen gehad en deelgenomen aan verschillende groepsexposities, waaronder tentoonstellingen in Slot Zeist en Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. In 2010 won zij, in aanwezigheid van Koningin Beatrix, de KNGF Geleidehonden Kunstprijs voor slechtziende en blinde kunstenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Relinde van der Burgt.
E-mail: relin@live.nl

Schaap 60 x 70 Acryl met mixed media Reliëf schilderij Onderdeel van een tweeluik met het schilderij Zwaan
Moeder en kind