Birgitta Blokland

1965, Lidingö, Zweden.

Veel contrast en het juiste soort licht is enorm belangrijk voor Birgitta om te kunnen werken. Ze experimenteert steeds met verschillende technieken en stijlen, zoekend naar de mogelijkheden binnen haar visuele grenzen. Ze volgde verschillende cursussen en nam o.a. lessen aan de kunstacademie in Madrid.

Tekenen was altijd favoriet en met loep en veel geduld kon ze tot een paar jaar geleden nog tekeningen in potlood en houtskool maken. Meer recentelijk werkt ze veel en graag met acrylverf, een medium dat ze ideaal vindt voor het maken van spontane schilderijen tijdens haar reizen. Sinds 2015 onderzoekt ze de fotografie en de methode van het digitale tekenen en schilderen.

Thema’s zijn landschappen, bloemen, menselijke figuren. Meest figuratief werk, impressionistisch qua stijl. Realistisch werk naast vrijere, meer abstracte vormen, zoals de series Dreamscapes, Concepts en kleurrijke digitale schilderijen. Kenmerkend voor het werk van Birgitta is, naast diversiteit in stijl en materiaal, het kleurgebruik met een sterk gevoel voor harmonie, en een balans tussen beweging en verstilling. Haar werk wordt in verschillende landen geëxposeerd. De kunstenares werkt ook in opdracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Birgitta Blokland.
E-mail: bjb202@hotmail.com