Corrie Balemans

1953, Sint Willebrord.

Haar eerste levensjaren bracht Corrie voornamelijk door in ziekenhuizen. Als zes maanden oude baby kreeg zij polio en rond het derde levensjaar werd zij als gevolg van een tumor volledig blind. Corrie heeft geen visuele herinneringen. Als er iets is blijven hangen van de eerste drie visuele jaren, dan is zij zich daar niet van bewust.

Toen zij vijf jaar was ging Corrie naar het speciaal onderwijs, de Odaschool in Grave, verbonden aan het internaat De Wijnberg. In de derde klas mavo stapte zij over op het reguliere onderwijs. Na haar eindexamen stroomde zij direct door naar de vierde klas van het atheneum (vwo) en na het behalen van het diploma heeft zij twee jaar administratief werk gedaan.

Van 1978 tot 1985 studeerde Corrie culturele antropologie tot het kandidaats aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Door gezondheidsproblemen lukte het niet een volwaardige baan in de journalistiek te verwezenlijken.

Kunst en cultuur hebben haar warme belangstelling. Zij beschouwt zichzelf als amateurkunstenaar. Corrie: ‘Mijn grootste passie is boetseren met klei. Schilderen met materialen is een uitdaging. Van realistisch werk probeer ik voorzichtig mijn weg in het abstracte te zoeken.’

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corrie Balemans.
E-mail: corriebalemans@hetnet.nl