Verslag excursie 9 juni naar Amsterdam

Zodra ieder van ons op het spoor aankomt wordt iedereen door Trudi vriendelijk ontvangen en begeleid naar binnen, Restaurant 1e klas. Daar worden we verwend met thee/koffie en lekkers. Rond 12:00 uur gaan we het station uit, gedeeld in 2 groepen; groep 1 naar het bezoek aan Marionetten Theater en groep 2 rondwandeling Waterlooplein, en na de lunch andersom.
De lekkere lunch in “Café Waterloo” gaat gepaard met muziek:

Oh Waterlooplein
Oh, Waterlooplein
't Is mooi en lelijk tegelijk
Armoedig en toch ook weer rijk
't is weemoed met 'n scheutje gein
Het Waterlooplein

Dat liedje zingen we met elkaar in vrolijke sfeer!
Het bezoek aan Marionetten Theater is ook heel interessant, vooral, naast een informatieve toespraak krijgen we ook de kans om de scene dichtbij te zijn en de marionetten te kunnen voelen en idee te krijgen hoe ze werken en in bewegen komen.. Zelfs hebben we de gelegenheid om naar boven te gaan en de poppen te kunnen aanraken. Ook bied Marionetten Theater ons een mogelijkheid aan om als een artist de marionetten aan beweging te brengen, een bijzondere ervaring!

Rondwandeling Waterlooplein vinden we ook heel indrukwekkend, historische plekken als Armenische Kerk met een inscriptie t.a.v. Armeense Genocide, prachtige architectuur en elegantie overal op ons pad. Kortom: een variëteit bestaat uit kunst, muziek, beweging, gezelligheid en meer…. .

Hamid Talaei Kamalabad