Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst in het centrum van Eindhoven. Het museum werd in 1936 geopend. Het van Abbemuseum is vernoemd naar zijn oprichter Henri van Abbe. Van Abbe was een liefhebber van moderne kunst en wilde Eindhoven daar van mee laten genieten. De collectie van het museum herbergt anno 2010 ruim 2700 kunstwerken, waarvan ongeveer 1000 werken op papier, 700 schilderijen en 1000 sculpturen, installaties en videowerken. Het museum is in het bezit van één van de grootste collecties kunstwerken wereldwijd van de Rus El Lissitzky. Tevens beschikt het over werken van Pablo Picasso en Wassily Kandinsky.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Iedere 2e zondag van de maand is er van 14.00 - 16.00 uur een gratis interactieve rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers. Tijdens de rondleiding worden kunstwerken aangeraakt en laten we de kunst tot leven komen door middel van voelreplica's, voelmaterialen, belichaming, geur, smaak, muziek, literatuur en poëzie. Deze methode van rondleiden werd samen met de doelgroep ontwikkeld en uitvoerig getest. Iedere maand is er een nieuwe rondleiding door een ander deel van het museum, zodat je iedere keer iets nieuws kunt ontdekken!

Kunst om aan te raken: voelreplica's

De meeste kunstwerken mogen niet aangeraakt worden, bijvoorbeeld omdat ze te kwetsbaar of kostbaar zijn. Tijdens de Special Guests rondleidingen op zaal kunnen bezoekers een aantal kunstwerken toch betasten door middel van speciale voelreplica’s en kleine reproducties van schilderijen en sculpturen.

Geplande gratis rondleidingen

Deelname aan de rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Hierop zijn de reguliere prijzen van toepassing. Geleidehonden en eventueel één begeleider per persoon mogen gratis mee naar binnen. Reserveren is verplicht. Kijk voor de geplande rondleidingen op de website van het Van Abbemuseum of bel naar 040-2381042.

Locatie
Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Telefoon 040 2381000
E-mail: info@vanabbemuseum.nl
Website: https://vanabbemuseum.nl