Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum zijn de volgende voorzieningen voor blinden en slechtzienden aangebracht:

  • Een paneel dat geplaatst is bij de toegangsdeur vanuit het Entreegebouw tot het park.
    Voor slechtzienden is dit een presentatie in een groot lettertype met heldere kleuren, voor blinden is de braille-voelplaat horizontaal uitgevoerd in roestvrijstaal. Na het fotograferen van de aangebrachte QR- -met smartphone of tablet- verschijnt de homepage van de website. De vormgeving sluit naadloos aan bij de andere plattegronden in het park.
  • Voor onderweg kunnen bezoekers met een visuele handicap gebruik maken van kunststof (loop-) plattegronden en/of een brailleboek waarin de informatieteksten per locatie staan. Het specifieke nummer van een gebouw of object in het museumpark is te voelen door middel van een braille-sticker op de achterkant van elk 100 woorden bord voor de ingang van elk gebouw.
    De plattegronden bevatten aanbevolen routes voor vier verschillende gebieden in het park. Deze gebieden zijn geselecteerd en ingetekend op basis van (grotendeels) bemenste locaties en/of audio-fragmenten. Ook de kruidentuin is een aanbevolen gebied, de bestaande geurbakken en braille plattegrond ter plekke maken deel uit de publieksbegeleiding voor deze doelgroep.
    De uitgifte van materialen vindt plaats vanuit de informatiebalie in het Entreegebouw.
  • Op verzoek aan de gastheren of –vrouwen is het mogelijk voorwerpen e.d. aan te raken.

Rondleiding

Op aanvraag zijn er rondleidingen voor blinden en slechtzienden mogelijk.

Blindengeleidehonden

Geleidehonden voor visueel gehandicapten zijn toegestaan in het museumpark en - in tegenstelling tot andere viervoeters - in de horecalocaties, historische gebouwen en tentoonstellingsruimten. Gelieve uw geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.

Begeleiding

Begeleiders van bezoekers die aantoonbaar niet zelfstandig het museum kunnen bezoeken krijgen, op vertoon van de OV-begeleiderskaart, gratis toegang tot het museum. (Maximaal 1 begeleider per bezoeker).

Locatie:
Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4
6816 SJ Arnhem
Telefoon: 026 3576111
Website: https://openluchtmuseum.nl E-mail: info@openluchtmuseum.nl