Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

In het Kröller-Müller Museum komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Een belevenis die alle zintuigen prikkelt. Het museum is een paradijs voor kunstliefhebbers en onbevangen nieuwkomers. Met meer dan 300.000 bezoekers per jaar behoort het Kröller-Müller Museum tot de best bezochte musea van Nederland. En ook internationaal trekt de collectie volle zalen. Uitgeleende meesterwerken bereiken wereldwijd een miljoenenpubliek.

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij de publiek en de actualiteit. Door aankopen blijft de collectie levend en wordt de geschiedenis van de moderne kunst voortgezet.

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan, waarmee haar verzameling tot de grootste privécollecties van de twintigste eeuw gerekend kan worden. Helene droomt van een eigen ‘museumhuis’, een plek waar ze haar liefde voor moderne kunst met iedereen kan delen. Als in 1938 het Kröller-Müller Museum zijn deuren opent, ziet Helene haar droom werkelijkheid worden. De collectie blijft voor de toekomst én het grote publiek behouden.

Beeldentuin

De Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Een schitterende collectie sculptuur wordt op verrassende wijze tentoongesteld, omringd door de natuur. Diverse kunstenaars van het einde van de 19de eeuw tot heden zijn vertegenwoordigd: Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra, Mario Merz, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Op verzoek organiseert het Kröller Müller Museum een speciale rondleiding voor blinden en slechtzienden. De rondleider vertelt over de betekenis van een werk, het materiaal en de vormen. Je krijgt de gelegenheid om (met handschoenen aan) een paar beelden aan te raken. Zo kun je zelf voelen en raden wat de vorm is van die kunstwerken.
Prijs: op aanvraag, mail naar rondleiders@krollermuller.nl of bel 0318 595968.

Blindengeleidehonden zijn toegestaan. Op vertoon van de OV-begeleiderskaart heeft de begeleider gratis toegang.

Tip: Visueel gehandicapten kunnen in het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis gebruik maken van een tandem. Deze kunt u tot één dag van tevoren reserveren via reserveringen@hogeveluwe.nl. Dit is belangrijk omdat het Park anders niet kan garanderen dat u van een tandem gebruik kunt maken op de dag van uw bezoek. De tandem kan bij de Fietsenherstelwerkplaats worden afgehaald.

Locatie:
Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
Telefoon: 0318 591241
E-mail: info@krollermuller.nll
Website: https://krollermuller.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur.
De beeldentuin sluit om 16.30 uur.