Beeldenpark Beerschoten

Op het landgoed Beerschoten in De Bilt staat een grote permanente verzameling monumentale beelden in brons en marmer van de internationaal vermaarde kunstenaar Jits Bakker.

Het park is fraai gelegen in de Stichtse Lustwarande, een uitgestrekt wandelgebied ten oosten van Utrecht. Het museum is eigendom van de provincie Utrecht en is op alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het Provinciaal JitsArt Museum is volledig aangepast, met paden voor rolstoelgebruikers en voor visueel gehandicapten zijn er braille opschriften. Visueel gehandicapten mogen de beelden in de beeldentuin aanraken.

'Panorama van beeldenpark Beerschoten, Gepubliceerd met toestemming van JitsArt, foto\'s: Hans Timmermans  Van links naar rechts:    “Panfluiter” Brons, h. 100 x b. 40 cm  “Uit zijn fluit klinken zoete warme klanken, ze maken ons rozig en voeren  ons terug naar ons oer bestaan. We hadden niet veel, maar we hadden elkaar  en de geuren en kleuren van het paradijs. De muziek van de panfluit voert  ons daarheen en even weer zijn we daar waar we horen te zijn”    “Sundancer” Brons, h. 170 x b. 50 cm  “Met de wind door zijn haren en zon in de rug, danst de sundancer de wereld rond.  Niets ontgaat en wie hem ziet vind niets dan vrolijkheid.”    “Sliding” Brons h. 80 x b. 120 cm  “Glijdend naar de rand en iedereen houdt zijn adem in: als dat maar goed gaat.  En dan vlak voor de rand draait hij scherp en keert terug van de rand, terug naar zijn medemens.”    “Tourrenners” Brons, 80 x 180 cm  “Met volle kracht vooruit, verleggen zij steeds weer hun grenzen net zo lang totdat de finisch is bereikt.  Er is geen winnaar of verliezer, maar samen delen zij een gevoel van overgave en tevredenheid.”    “Adonis & Aphrodite” Brons, h. 180 cm  “Geliefden strelen liefkozend en zoeken elkaar in de chaos en drukte van ons dagelijks bestaan.  Ineengestrengeld en vredig rusten zij samen aan totdat de chaos hen weer wekt om verder te gaan.”    “Paardentorso\'s” Brons, h. 160 x b. 160 cm  “Stoer en krachtig toren de torso’s boven alles uit en vormen een ware mensenvriend.”    “Leda en de zwaan” (in biltse grift) Brons, h. 200 x b. 140 cm  “Zo verschillend zijn zij en toch smelten zij samen tot een geheel.  Dat is ware liefde, verschillend en toch samen één.”

Voor meer informatie over Jits Bakker bezoekt u: https://www.jitsbakkercollectie.com
Voor meer informatie over het Provinciaal JitsArt Museum bezoekt u: http://jitsartmuseum.com/

Locatie:
Beeldenpark Beerschoten
Holle Bilt 6
3732 HM De Bilt

Openingstijden Provinciaal JitsArt Museum:
Dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang.

Toegang:
Gratis

Openingstijden Paviljoen Beerschoten:
Dinsdag t/m zaterdag van 13:30 tot 16:30 uur
Zondag van 11:00 tot 16:30 uur
Maandag gesloten