Nederlands Bakkerijmuseum

Algemene informatie

De oorsprong van de collectie van het bakkerijmuseum ligt in de verzameldrift van één persoon, de oprichter van het museum G.W. Barendsen. Toen zijn huis te klein werd voor zijn collectie werd het idee om een bakkerijmuseum te beginnen, geboren. De indeling van 'Het Pand' was aanvankelijk gebaseerd op de gedachte dat alles wat met eten en drinken verband houdt begint met het boerenbedrijf. Afgeleide beroepen zijn o.a. de maalderij, bakkerij, kokerij en schenkerij. De samenwerking tussen boer, molenaar en bakker komt dan ook tot uiting in de collectie in het hoofdgebouw van het museum.

Het Nederlands Bakkerijmuseum is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum genieten jong en oud op originele manier van de geschiedenis van brood en banket. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal als u door de geschiedenis wandelt. In dit museum wordt op intrigerende wijze de geschiedenis van brood & banket getoond. Het bestaat uit twee voormalige stadsboerderijen, een cafeetje en een stalhouderij. Deze gebouwen zijn onderling verbonden door een tunnel onder de weg en een spannend kelderlabyrint.

Het museum is aantrekkelijk voor jong en oud mede dankzij de vele verrassende en geanimeerde bakactiviteiten in de vakanties.

Toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden mogen alles aanraken in het museum wat niet in vitrines staat. Dit betekent dat blinden en slechtzienden van harte welkom zijn.

Locatie
Nederlands Bakkerijmuseum
Kerkhofstraat 13
8051 GG Hattem
Telefoon: 038 4441715
E-mail: info@bakkerijmuseum.nl
Internet: https://www.bakkerijmuseum.nl/

Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
In schoolvakanties en op feestdagen gelden speciale openingstijden. Voor de aangepaste openingstijden kunt u terecht op de website van het museum.