Excursie naar Vught

Zodra mijn partner Hans en ik de Sprinter uitstapten op station Vught, werden we door de man van de excursieleidster begroet en begeleid naar de auto die al klaarstond om ons naar fort Isabella te brengen. Daar zaten we al snel aan de koffie met appelgebak en wachtten zo totdat de groep compleet was. Prettiger dan op een voor ons onbekend station te moeten staan.

Toen iedereen er was begon de uitleg over de koffiebranderij. Er werd geroken en gevoeld aan bonen, jute zakken etc. Het verhaal over het proces van koffiebranden was heel duidelijk en werd ook zeer bevlogen verteld.

Hierna konden we blijven zitten, want het was tijd voor de lunch. Deze was overvloedig en zeer goed verzorgd, inclusief fruit en uiteraard koffie. De gastvrouw drong er zelfs nog op aan iets mee te nemen voor onze terugreis.

Er was nog even tijd om op het terrein van het voormalige fort te lopen en onder meer het oude poortgebouw te bewonderen, voordat we met diverse auto´s naar het voormalige kamp Vught werden gebracht.

Een enthousiaste gids stond klaar die ook dit verhaal heel goed en met de nodige emotie vertelde. Tijdens de rondleiding was er voldoende tijd om dingen goed te bekijken of te voelen. Na deze boeiende uitleg werden we weer in groepjes naar het station gebracht, waarbij men zelfs indien gewenst ook bij station Den Bosch afgezet kon worden. Dat aanbod namen Hans en ik graag aan, want dat scheelde ons weer een overstap.

We konden terugkijken op een zeer interessante dag die door excursieleidster Maria uitstekend was voorbereid en georganiseerd - onze complimenten hiervoor! Wij kunnen de excursie zeker aanraden als deze nog eens op het programma komt en u er dit keer niet bij kon zijn.

Monique Jutte