KUBES Beeldhouwweekend 2022

Na een weer succesvol KUBES Beeldhouwweekend 2022, hopen we dat er ook in 2023 weer een Beeldhouwweekend georganiseerd kan worden.

Over hoe het er t.z.t. aan toe gaat met de dan van kracht zijnde Covid-regels wordt ruim van te voren gecommuniceerd.

Informatie

Deze driedaagse workshop biedt blinden en slechtzienden de mogelijkheid om kennis te maken met of zich verder te bekwamen in het beeldhouwen in zachte, middelharde of harde steensoorten. Ook deze keer wordt de cursus geleid door beeldend kunstenaar Klaas Kuipers.

Locatie

Het terrein van het Gevangenismuseum te Veenhuizen

Accommodatie

Tijdens het KUBES Beeldhouwweekend wordt gewerkt op het terrein van het voormalig Gevangenishospitaal. Bij mooi weer werken we buiten, al dan niet onder partytenten. Maar als het weer echt tegen mocht zitten, dan kunnen we gebruikmaken van een grote binnenruimte. We overnachten in het voormalig Gevangenishospitaal dat omgebouwd is tot appartementencomplex en waar 2 tweepersoons- en 4 vierpersoonskamers beschikbaar zijn.

Adres

Hotel-Restaurant 'Bitter & Zoet'
Hospitaallaan 16
9341 AH Veenhuizen

Begeleiding

Gedurende het beeldhouwweekend is voldoende - adequate - begeleiding aanwezig. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het niet mogelijk met een eigen begeleider te komen.

Kosten

Voor deze driedaagse workshop betaalt u € 250 per persoon. Bij de prijs zijn inbegrepen:

  • Twee overnachtingen in een twee- of vierpersoonskamer (*
  • Alle catering, inclusief 2 alcoholische en/of non-alcoholische drankjes tijdens het diner, bepaalde alcoholische dranken niet inbegrepen. Drankjes op het terras en aan de bar zijn voor eigen rekening
  • Bedlinnen en handdoeken
  • Alle cursusmateriaal
  • Gebruik van gereedschap (* Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers aanwezig, daarvoor geldt een toeslag van € 80 voor de twee nachten samen.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers waarbij donateurs die zich voor het eerst voor deze cursus opgeven in principe voorrang krijgen. Aanmelden kan bij de aanmeldingssecretaris via:
E-mail activiteiten@kubes.nl of telefoon 0541 515763.

Aanmelden kan vanaf maandag 14 maart 10:00 uur. Vermeld bij uw aanmelding of u een bepaald dieet en/of voedselintolerantie heeft en of u gebruik maakt van een rolstoel of rollator. U krijgt t.z.t bericht of u ingeloot bent, daarna hoeft u pas te betalen.

Annuleringsregeling

Bij annulering van het Beeldhouwweekend wordt bij restitutie het volgende percentage ingehouden:

  1. Altijd € 1,00 administratiekosten.
  2. 50% van de deelnamekosten, vanaf zes weken tot één week voor aan-vang van
  3. het Beeldhouwweekend.
  4. 100% van de deelnamekosten, vanaf minder dan één week voor aan-vang van
  5. het Beeldhouwweekend.

Verzekeringen

Wij raden u aan om zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Blindengeleidehonden

Tijdens het werken hoeven de honden niet aangelijnd te zijn, maar moeten wel - op een door het hotelpersoneel aan te wijzen plaats - worden uitgelaten. Eén van de begeleiders kan en wil graag behulpzaam zijn bij het uitlaten van de honden. U dient zelf het eten voor de hond mee te nemen. Er zullen buiten en binnen waterbakken worden neergezet.

Overige details ontvangt u in de bevestigingsbrief, ook over het eventueel gezamenlijk reizen vanaf NS Assen naar de locatie met bijvoorbeeld Valys.