Vooraankondiging KUBES Schilderweekend

Aanmelden voor deze activiteit is nog niet mogelijk.

Schilderen met slecht zicht? Het kan!

Na het grote succes in 2014 en 2016 houdt KUBES eind 2019 voor de derde keer een schilderweekend voor slechtzienden. De plaats en datum volgen nog.

Voor wie

Iedereen die slecht ziet en graag wil schilderen, zowel beginner als gevorderde, is van harte welkom. Er is plaats voor 15 deelnemers.

Doel

Het doel van het weekend is om uw mogelijkheden te ontdekken met betrekking tot het schilderen, om zo te ervaren of het een hobby kan zijn die bij u past of om uw hobby verder uit te breiden. We gaan op zoek naar een manier van schilderen die aansluit bij uw visuele mogelijkheden en persoonlijke interesses. Plezier en ontspanning staan hierbij voorop.

Inhoud

In deze tweedaagse workshop maakt u kennis met diverse schildervormen die zijn aangepast aan schilderen met slecht zicht. Uiteraard ziet iedereen anders en wordt daarom ter plaatse bekeken welke manieren, werkvormen, trucjes en hulpmiddelen voor u kunnen werken. Naast het globale lesaanbod is er voldoende ruimte om uw eigen voorkeur aan te geven qua schilderstijl.

Er wordt gelet op werkhouding om fysieke klachten te voorkomen. Behalve een passende schildervorm kijken we ook naar wat verlichting en contrasten voor u kunnen betekenen om visueel zo ontspannen mogelijk te kunnen werken. Er wordt ook aandacht besteed aan schilderen op de tast. Dit kan door verdikte verf te gebruiken of door toevoeging van 3D-materiaal.

Lichaamsbewustzijn (sensomotorisch werken) komt kort aan bod middels een kleine oefening met de ogen dicht.
Naast het dagprogramma is er in de avond voldoende tijd om elkaar, onder het genot van een hapje en een drankje, beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
Het meenemen van een eigen begeleider is niet nodig.
Geleidehonden zijn uiteraard welkom.

Docent

Net als de voorgaande schilderweekenden wordt de workshop gegeven door KUBES docent en kunstenaar Relinde van der Burgt. Relinde heeft een ruime ervaring in het geven van trainingen en workshops aan blinde en slechtziende volwassenen. In 2018 heeft zij de overstap gemaakt naar het onderwijs aan goedziende kinderen, waar zij als docent handvaardigheid haar slechtziendheid gebruikt om de leerlingen bewust te maken van de mogelijkheden van de tastzin.

Relinde zal worden bijgestaan door workshopassistenten.

Arrangement

De definitieve datum, plaats en kosten voor dit weekend worden nog vastgesteld.
Het betreft een tweedaagse cursus met één overnachting voor Minimaal 10, maximaal 15 deelnemers.
Tijdens het schilderweekend is voldoende begeleiding aanwezig. Geleidehonden zijn welkom.

Aanmelden

De workshop schilderen is nog in voorbereiding, dus onder voorbehoud.
Aanmelden voor deze activiteit is daarom nog niet mogelijk.

Wel kunt u het aanmeldingssecretariaat activiteiten@kubes.nl laten weten dat u interesse heeft in het schilderweekend. Zodra alle informatie definitief bekend is, wordt deze u dan toegestuurd, waarna u zich kunt opgeven.