KUBES Schilderweekend

Zodra de data en kosten bevestigd zijn melden we hoe en vanaf wanneer u zich voor het volgende KUBES Schilderweekend kunt inschrijven

Deze tweedaagse workshop biedt slechtzienden de mogelijkheid om kennis te maken met, of zich verder te bekwamen, in het schilderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. kleuren mengen, het opbouwen van een compositie, zowel figuratief als abstract, dieptesuggestie en stilleven.

Omdat we allemaal anders zien, wordt er individueel bekeken wat de mogelijkheden zijn en welke stijl, materialen en hulpmiddelen het meest geschikt zijn. Daarbij wordt rekening gehouden met de persoonlijke voorkeuren en interesse van de deelnemer. Schilderen op gevoel, met de handen en zelfs met de ogen dicht, kan ook.

De workshop wordt geleid door KUBES-docent en beeldend kunstenaar Relinde van der Burgt, zelf slechtziend. Zij wordt ondersteund door workshopassistenten.

Er is plaats voor 15 deelnemers, waarbij nieuwkomers voorrang krijgen. Tijdens het schilderweekend is voldoende begeleiding aanwezig. Vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen, is het niet mogelijk om met een eigen begeleider deel te nemen. Geleidehonden zijn van harte welkom.

Locatie

De locatie en prijs wisselt per schilderweekend. De werkruimte is in of bij het gebouw waar overnacht wordt.

Kosten

Inbegrepen in de prijs: 

  • 2 overnachtingen
  • alle maaltijden 
  • alle cursusmateriaal 

Het schilderweekend is een regelmatig terugkerende activiteit.