Onvergetelijke workshop

Na veel twijfel of ik wel of niet naar het schilderweekend zou gaan, heb ik uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en deelgenomen aan een onvergetelijke workshop in Workum. Ik heb er geen seconde spijt van gehad! Toen ik daar samen met mijn man Monico aankwam, werden we gelijk verwelkomd door een zeer aangename 'gerookte makreellucht'. Dit bleek later de geur van mest uit de koestal te zijn waar we toen voor stonden.

Van de zeer professionele lessen - door workshopdocent Relinde van der Burgt heb ik niet alleen genoten, maar ook heel veel opgestoken. Ik heb materialen en technieken gebruikt, die ik nooit eerder had toegepast en het resultaat was verbluffend. De bespreking na het schilderen vond ik zeer prettig, en het samen bekijken van de werken van de andere kunstenaars was heel inspirerend. Met name, omdat het allemaal zo divers was.

Dit weekend heeft mij zo veel positieve energie gegeven en ook weer zin om te gaan schilderen en thuis, in mijn eigen vertrouwde omgeving, nieuwe kunstwerken te creëren. Los van alles wat ik geleerd heb, voelde de hele groep als één grote warme familie, waar iedereen welkom was. Maakt niet uit welke kleur je hebt of wat je hebt of waar je oorspronkelijk vandaan komt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, zo voelde het echt. De maaltijden waren verrukkelijk. Het chique diner in het restaurant op de zaterdagavond was de kers op de taart van dit weekend. Kortom, het was een ervaring die ik voor geen goud had willen missen en die ik nooit zal vergeten!

De werken die ik in deze workshop heb gemaakt, heb ik thuis nog aangepast en dit is het resultaat: zes mooie schilderijen die ik dit jaar zeker ergens zal exposeren. Mijn dank is groot aan iedereen die met hart en ziel heeft meegewerkt om dit prachtige schilderweekend te realiseren. Ook mijn man, die als vrijwilliger heeft meegeholpen, wil ik bedanken, uit de grond van mijn hart.

Manola Sint Jago