30e KUBES Beeldhouwweekend wederom succesvol

In het zonnige weekend van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei 2018 vond het 30e KUBES Beeldhouwweekend plaats. Dit jaar voor de vierde keer in Veenhuizen onder leiding van beeldend kunstenaar Klaas Kuipers. Er waren 15 deelnemers, waaronder twee nieuwelingen.

Ter ere van ons jubileum startte de meerdaagse workshop deze keer al op de donderdagmiddag/-avond, zodat vrijdagochtend meteen begonnen kon worden met beeldhouwen. Dat viel bij de cursisten in goede aarde. Voor deze jubileumeditie van het beeldhouwweekend werden ook twee extra activiteiten georganiseerd.

Op de eerste cursusdag werd 's avonds het atelier van Klaas Kuipers in Assen bezocht. Daar kreeg de groep een rondleiding, onder het genot van een hapje en een drankje. Daarbij kon het werk van Klaas en zijn leerlingen (die ook de workshopassistenten zijn) worden aangeraakt.
De avond van de tweede dag bezochten de cursisten 'De Kunsttuin' te Veenhuizen, waar veel keramiek te zien en te voelen was.

Zoals ieder jaar werd het beeldhouwweekend afgesloten met een prachtige vernissage, waarbij de deelnemers onder een stralende zon elkaars werken konden bewonderen.

Met dank aan alle betrokkenen voor hun inzet bij de organisatie en uitvoering van dit speciale KUBES Beeldhouwweekend!