Culturele reis 2018

Deze keer voerde de reis naar Twente. Dankzij de inzet en creativiteit van organisatoren Jody van de Brink en Trudi de Heer werden de dagen van 's morgens tot 's avond gevuld met een afwisselend en gezellig programma, waarin kunst en cultuur centraal stonden. Het landgoed Singraven in Almelo vormde een mooi begin van een paar leuke en interessante dagen, die zich soms kenmerkten door uitersten. Zo werd op dag 1 in Oldenzaal de St. Plechelmusbasiliek bezocht. Een plek waar niet alleen de vroomheid heerst, maar waar ook de Twentse cabaretier Herman Finkers zijn sporen verdiende. Na de lunch ging het op deze eerste dag richting Hengelo, waar ons een warm welkom wachtte door de Hengelose Revue. Daar werd zelfs een workshop dansen aangeboden. Hoewel niet iedereen de kunst van het dansen even goed verstond, werd enthousiast meegedaan.

In Ootmarsum was er naast cultuur ook volop ruimte voor kunst. Hier bewonderden we de glaskunst van Annemieke Punt en deden we de galerie van Ton Schulten aan, om te eindigen in het openluchtmuseum. Maar daar bleef het niet bij. Er waren nog meer dagen!

In Enschede werd een bezoek gebracht aan de wijk Roombeek, die 20 jaar geleden werd getroffen door de vuurwerkramp. 's Middags bezochten we de prachtige synagoge van K.P.C. de Bazel, waar voorafgaand aan de rondleiding een koosjere lunch geserveerd werd. Het diner op de laatste avond in ons hotel Het Wapen van Delden had een feestelijk tintje en het personeel werd gedankt voor hun service aan onze groep van maar liefst 34 personen.

De laatste dag brachten we de ochtend door in de beeldentuin van De Fundatie, waarna we in Zwolle de reis afsloten met een lunch en een stadswandeling. Onder het genot van een laatste drankje werden Jody en Trudi in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Tot slot werd iedereen nog verrast door Gerrit van de Berkt die voor de laatste maal een dichterlijke impressie gaf.