Kinderboek “Pak het bot!”

Op 28 april werd de zeer slechtziende Corné Hermans (12) verrast met een persoonlijke overhandiging van zijn debuut ‘Pak het bot!’, door Oogfonds-ambassadeur Ronald Giphart. Corné wil niets liever dan schrijver worden, maar heeft momenteel nog maar 20 procent zicht als gevolg van de oogziekte van Stargardt. Hij hoopt dat er in de toekomst een medicijn wordt uitgevonden, zodat zijn zicht in ieder geval niet slechter wordt. De opbrengsten van het boek gaan naar het wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van de oogziekte.

Een boek van Corné kost 35 euro. Voor een exemplaar met zijn handtekening en die van Ronald Giphart erin betaal je er 50 euro.

Met elke 1.000 euro kan een extra ‘moleculaire pleister’ getest worden.

Onderzoek

De boekpresentatie is de aftrap van een breder programma, waaronder een voorleessessie door Ronald Giphart en een webinar over het onderzoek naar de behandeling van Stargardt. Wetenschappelijk onderzoek is hoopgevend voor Corné! Professor Rob Collin ontwikkelt een moleculaire pleister, waarmee het genetisch defect kan worden afgeplakt en de oogziekte geen kans heeft. Het ontwikkelen van therapeutische strategieën voor Stargardt is een langdurige studie, maar de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Aanstormend talent Corné schreef een geweldig debuut dat ik mocht recenseren en aan hem mocht overhandigen. Koop je zijn boek, dan steun je wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Stargardt en help je Corné zijn droom te realiseren! Ronald Giphart (Schrijver, Oogfonds-ambassadeur)

Geef & ontvang!

Het Oogfonds heeft het verhaal van Corné in een kleine en exclusieve oplage laten drukken. De opbrengst gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar de oogziekte van Stargardt. Net als de opbrengsten uit de voorleessessie van Ronald Giphart, de voorleessessie door Corné uit eigen werk, een webinar van professor Rob Collin en de verkoop van zonnebrilmonturen.

Belangrijke data op een rij

  • 3 juni om 20:00 uur: Online voorleessessie Ronald Giphart
  • 9 juni om 16:00 uur: Online voorleessessie Corné
  • 14 juni om 16:00 uur: Webinar door professor Rob Collin over onderzoek naar de moleculaire pleister bij Stargardt

Aanmelden kan via elianne@oogfonds.nl
Meer informatie over de actie is de vinden op https://kominactie.oogfonds.nl/project/stop-stargardt