In memoriam Albert Oostendorp

Recent ontving ik het droeve bericht van het - voor mij - zeer onverwachte overlijden van KUBES-vrijwilliger Albert Oostendorp (78 jaar). Sinds eind 2001 is Albert donateur van Stichting KUBES. Albert nam vaak deel aan de diverse dag- en meerdaagse excursies zoals o.a. naar Berlijn, de Fränkische Schweiz en Frankfurt. Daar was hij een graag geziene, geliefde deelnemer, gezellig, graag een praatje makend en zeer behulpzaam.

Albert toonde een grote en brede interesse in kunst, cultuur, architectuur, design en techniek en kon daar beeldend over verhalen en discussiëren. Het is voor een gids altijd leuk als er een soort interactie ontstaat, Albert ging daar wel in mee…

Vanaf 2008 zette Albert zich ook in als KUBES-vrijwilliger, zowel in de Commissie Excursies & Advisering als ook als voorlichter op de diverse ZieZo-beurzen, waar hij het bezoekend publiek enthousiast vertelde over Stichting KUBES.

Dit jaar, medio maart, was hij ook weer paraat, zoals nu blijkt was dit de laatste keer...

In 2010 nam Albert deel aan het befaamde KUBES-Beeldhouwweekend, waar hij er driftig op los hakte.
Er is nu een gat gevallen in het KUBES vrijwilligers- en excursiedeelnemersbestand, een gemis dat nog heel lang zal na ebben!

We hopen dat ons meeleven zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen steun zal geven in dit gemis.

Namens het Bestuur van Stichting KUBES
Adri Hopman
7 september 2019