254 Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Door het coronavirus zijn al onze activiteiten onder voorbehoud

Dagprogramma

  • Plaats en tijd van samenkomst: Amersfoort Centraal tot uiterlijk 11:30 uur en dan met de bus naar de locatie
  • 12:15 uur ontvangst met koffie en thee in het bezoekerscentrum
  • 13:00 uur rondleiding in twee groepen
  • Einde programma circa 14:30 uur NB Na de rondleiding kunt u nog op eigen gelegenheid over het terrein rondwandelen of direct met de bus terug naar het station gaan.

Overige details volgen in de bevestigingsbrief, de genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Geleidehonden zijn welkom, gebruik van rolstoel of rollator is mogelijk.

Kosten van de lunch

Bij deze excursie is geen lunch georganiseerd. U kunt uw zelf meegebrachte lunch tijdens de ontvangst in het bezoekerscentrum nuttigen. Mocht u na afloop van de excursie nog een kopje koffie of thee willen gebruiken, houd er dan rekening mee dat u alleen met pinpas kunt betalen.

Adres

Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19
3832 RZ Leusden
https://www.kampamersfoort.nl

Toelichting

In de afgelopen tien jaar hebben we aandacht besteed aan monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. We bezochten Kamp Westerbork, het Oranjehotel en de Waalsdorpervlakte en vorig jaar Kamp Vught. Als laatste zullen we vandaag Nationaal Monument Kamp Amersfoort bezoeken (gelegen in de gemeente Leusden).

Een bezoek aan Kamp Amersfoort maakt indruk en zet je aan het denken. Hoe kon het gebeuren? Wie was slachtoffer, dader, toeschouwer? Of lopen die rollen door elkaar heen? En hoe is dat vandaag de dag? We leven nu al zolang in een vrij land, maar wat betekent vrijheid? We worden in twee groepen rondgeleid, zowel in het bezoekerscentrum als over het terrein. We krijgen verhalen te horen, attributen zoals een knuppel en de appèlklok te voelen en zullen op de fusilladeplaats bij het beeld De Stenen Man stilstaan.