Excursie nr. 269 Museum Volkenkunde

Toelichting

Museum Volkenkunde in Leiden is een van de oudste volkenkundige musea ter wereld en staat midden in de actualiteit. Het museum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Museum Volkenkunde is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal gebouw aan de Singel. Bezoekers bereiken het museum via de tuin, waarin de metershoge totempaal hen welkom heet. Tijdens ons bezoek aan het museum krijgen we een rondleiding langs beelden en voorwerpen uit het Hindoeïsme, de Indonesische cultuur, het Boeddhisme, Oceanië, West- en Centraal Azië, Afrika met in het bijzonder Ghana. Er mogen tijdens de rondleidingen dingen worden aangeraakt, zoals: een offerschaal, kledingstukken, een kris, wayangpoppen, de bezittingen van een monnik, een gamelan, een tempelwachter/bosdemon, Afrikaanse zetels en meer.

De rondleiding is in 2 groepjes. De groepen krijgen ieder een andere rondleiding. Na de lunch wordt er gewisseld. De lunch wordt in het museum gebruikt.

Het dagprogramma

  • Plaats en tijd van samenkomst: station Leiden Centraal om uiterlijk 10.45 uur bij de uitcheckpoortjes aan de centrumzijde
  • 11.10 uur ontvangst in het museum en verdeling in 2 groepen
  • 11.15 uur rondleiding 1
  • 12.30 uur lunch
  • 13.00 uur rondleiding 2
  • 14.15 uur vrije bezichtiging museum en op eigen kosten kan er nog iets gebruikt worden in het café van het museum
  • 15.30 uur einde programma, we lopen gezamenlijk terug naar het station

Overige details volgen in de bevestigingsbrief, de genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Blindengeleidehonden zijn welkom, gebruik van rolstoel of rollator is mogelijk.

Kosten van de excursie

  • Voor deelnemers en eigen begeleiders € 25,00 p.p.
  • Indien KUBES-begeleiding gewenst € 5 extra
  • De kosten van het OV naar de locatie v.v. zijn voor eigen rekening

Kosten van de lunch

De kosten van de lunch zijn bij de excursieprijs inbegrepen. De lunch bestaat uit: broodjes met divers beleg, koffie en thee en melk of jus d’orange en handfruit zoals appel, mandarijn of banaan.

Adres

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden
https://www.volkenkunde.nl

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij de aanmeldsecretaris Cilia Lutkenhaus via activiteiten@kubes.nl of telefonisch op 0541 515763.
Nadere informatie over het aanmelden vindt u op https://www.kubes.nl/excursies/aanmelding-en-betaling.

NB Bij deelname aan een dagexcursie is begeleiding gewenst, maar in overleg met de aanmeldsecretaris kan daarvan worden afgeweken.