247 Drents Museum

Assen – zaterdag 5 oktober 2019

De aanmelddatum is vanaf maandag 11 maart 2019 om 10:00.

Er zijn voor vrijdag nog enkele plaatsen beschikbaar.

Het dagprogramma

Plaats en tijd van samenkomst station Assen tot uiterlijk 10:40 uur.
Daarna 5 minuten lopen naar het museum.

 • 11:00 uur
  Ontvangst met koffie/thee en Drents turfje
 • 11:30 uur
  Rondleiding door het Grootste Poppenhuis van Nederland
 • 13:00 uur
  Lunch in Grand Café Krul van het museum
 • 14:15 uur
  Bezoek aan de archeologische afdeling ‘Slim in de steentijd’
 • 15:45 uur
  Einde programma, daarna terug naar het station

Overige details volgen in de bevestigingsbrief, de genoemde tijden zijn onder voorbehoud. Blindengeleidehonden zijn welkom, gebruik van rolstoel of rollator is niet mogelijk.

Kosten van de excursie

 • Voor deelnemers en eigen begeleiders € 22,50 p.p.
 • Indien KUBES-begeleiding gewenst € 5 extra

Kosten van de lunch

U heeft de mogelijkheid aan een gezamenlijke lunch deel te nemen.
De kosten daarvan bedragen € 13,25 per persoon.
De lunch bestaat uit zachte witte en bruine broodjes met diverse kaas- en vleessoorten, handfruit, melk, karnemelk en jus d’orange. U kunt ook zelf voor uw lunch zorgen, maar deze kan niet in het restaurant genuttigd worden. De kosten voor de lunch zijn niet bij de prijs van de excursie inbegrepen. Als u kiest voor de gezamenlijke lunch, dan kunt u de kosten daarvan samen met de excursiekosten overmaken. Bij aanmelding graag uw keuze vermelden.

Adres

Drents Museum
Brink 1
9401 HS
Assen
http://www.drentsmuseum.nl

Toelichting

Het Drents Museum werd in 1854 opgericht. Het begon met een simpele kast met voorwerpen. Nu is het uitgegroeid tot een kast van een museum dat het verhaal vertelt over de Drentse geschiedenis. Een bezoek aan het Grootste Poppenhuis van Nederland is een belevenis voor jong en oud: een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden die je niet snel vergeet. Poppen komen tot leven! Je maakt kennis met de voorname familie Van Lier en hun personeel. Meester Johannes van Lier zal ons persoonlijk rondleiden.

Tijdens die verhalende rondleiding kunnen de bezoekers alle besproken voorwerpen ook werkelijk aanraken. En naast de verhalen en het aanraken zijn er in de presentatie ook geuren en geluiden verwerkt die de belevenis versterken. Tijdens het bezoek aan de archeologische afdeling ‘Slim in de steentijd’ krijgen we replica’s te voelen, exact nagemaakt van originele materialen. Bijvoorbeeld: voelen hoe je een gat in een steen boort, voelen hoe luizenvangers van been gemaakt zijn, voelen wat echte vuurstenen zijn etc. Op eigen gelegenheid kan de tijdelijke expositie bezocht worden: Sprezzatura, vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860 tot 1910).