246 Culturele reis 2019

Donderdag 5 september tot en met maandag 9 september 2019

De aanmelddatum is vanaf maandag 11 maart 2019 om 10:00.

Deze excursie is volgeboekt.

Het Onbekende Londen

Londen staat al jaren op ons verlanglijstje en dit jaar gaat het er dan van komen! Zoals de titel al doet vermoeden, gaan we plaatsen bezoeken die bij het grote publiek niet zo bekend zijn en dat maakt deze reis extra boeiend. Dus laat u verrassen! We verblijven deze dagen in Twickenham, een buitenwijk in zuidwest Londen, aan de Thames. Het heeft een prachtige mix van groen, historische huizen, pubs aan de waterkant, werven en boten. We logeren in Travelodge London, een modern driesterren hotel, met draadloos internet, een restaurant, een bar en een permanent geopende receptie.

Het reisprogramma

 • Donderdag 5 september
  • Vertrek met de bus vanaf station Duivendrecht via Utrecht naar de Kanaaltunnel (360 km).
   Zo nodig kan er een extra stop in Breda worden gemaakt. De exacte vertrektijden zijn nu nog niet bekend.
   Vervolgens gaan we met de bus op de trein door de tunnel naar Engeland en van daar rijden we verder naar Twickenham (155 km).
   Bij aankomst dineren we in het hotel en is er daarna voor wie wil nog gelegenheid om de omgeving te verkennen.
 • Vrijdag 6 september
  • 9:15 uur
   Met de bus naar Chiswick House and Gardens (9 km).
   Deze Palladiaanse villa met prachtige tuinen (wildernistuin, landschapstuin, moestuin, cameliacollectie en keukentuin, meertjes, bruggetjes, fonteinen, waterpartijen en sculpturen) is een van de mooiste voorbeelden van 18e eeuwse Britse architectuur. Lunch in het museumcafé voor eigen rekening.
  • 13:15 uur
   Met de bus naar Highgate Cemetry (24 km).
   Deze begraafplaats behoort tot een van Engelands grootste schatten. Deze plaats van vrede en contemplatie heeft de mooiste funeraire architectuur in het land, met romantische bomengroepen, gedenktekens, beelden, kapellen, bloemen en allerhande dieren. We krijgen een rondleiding op het West Cemetry. Wie wil kan na de rondleiding nog even op de East Cemetry rondkijken, waar o.a. het graf van Karl Marx is te vinden.
  • 17:00 uur
   Terug naar het hotel (26 km). ’s Avonds diner in het hotel.
 • Zaterdag 7 september
  • 9:00 uur
   Met de bus naar The Sculpture Park (130 km).
   Dit beeldenpark is ‘s werelds grootste jaarrond beeldenexpo, met ruim 650 werken van 300 verschillende kunstenaars. Het park bevindt zich in een arboretum van ruim 4 hectare, waarin ook vele waterpartijen te vinden zijn. Er is hier geen restaurant, wel picknickplaatsen waar we lunchpakketjes van het hotel kunnen nuttigen.
  • 13:15 uur
   Met de bus naar The Musical Museum (66 km).
   Dit muziekinstrumenten museum heeft een geweldige collectie van mechanische instrumenten. Van kleine muziekdoosjes tot het enorme Wurlitzer Theaterorgel. In de concerthal komen we alles te weten over de historie van deze instrumenten en horen we ook een grote verscheidenheid aan mechanische piano’s, orgels en violen. Het museum, gelegen naast de Kew Bridge, met een restaurant met prachtig uitzicht over het water, is een van de topattracties in Groot Londen.
  • 17:00 uur
   Terug naar het hotel (5 km). ’s Avonds diner in het hotel.
 • Zondag 8 september
  • 9:15 uur
   Met de bus naar Serpentine Galleries (46 km).
   Serpentine Galleries bestaat uit 2 verschillende galeries, elk aan een kant van de Serpentine bridge, op 5 minuten wandelen van elkaar, midden in Kensington Gardens (Hyde Park). Opgericht in 1970 is de Serpentine Gallerie samen met de Serpentine Sackler Gallerie een van de belangrijkste kunstinstituten waar werk te zien is van aankomende en reeds gevestigde kunstenaars uit de hele wereld. Het jaarlijks nieuwe zomerpaviljoen, telkens ontworpen door een andere architect, is uniek in de wereld van internationale experimentele architectuur. Lunch in het museumcafé voor eigen rekening. Wie wil kan hier een mooie wandeling van ca. 40 minuten door Hyde park maken, langs Peter Pan Statue, Caroline’s Temple, Physical Energy Statue, Albert Memorial en Princess Diana Fountain.
  • 14:15 uur
   Met de bus naar Westminster Pier (5 km).
   Hier stappen we om 15:20 uur op de boot voor een rondvaart over de Thames, aankomst om 16:30 uur in Greenwich. Daar is van alles te beleven, zoals de Royal Observatory, de 0-meridiaan, Pavillion Teahouse, Tulpentrap in Queens House, overdekte historische markt etc. Hier kan iedereen op eigen gelegenheid rondwandelen en voor eigen rekening iets kleins eten bij een van de vele kraampjes en tentjes.
  • 18:00 uur
   Met de bus naar de Royal Albert Hall (15 km).
   Hier gaan we naar een concert uit de beroemde concertserie The Proms, opgericht door Sir Henri Wood in 1895, met als doel klassieke muziek voor een breder publiek toegankelijk te maken. Ieder jaar zijn er gedurende de zomermaanden concerten, met als klapstuk The Last Night of the Proms, het feestelijke en typisch Engelse slotconcert (de tweede zaterdag van september rechtstreeks te zien en te horen via de BBC – een aanrader!). Na afloop van het concert gaan we met de bus terug naar het hotel (13 km).
 • Maandag 9 september
  • 9:15 uur
   Met de bus naar Strawberry Hill (3 km).
   Dit is een pre-neogotische villa uit de 16e eeuw in de gelijknamige wijk van Londen. Het werd gebouwd door Horace Walpole, een Engels horrorschrijver. Hij wilde laten zien wat perfecte architectuur was. Geïnspireerd door gebouwen als de kapel van Westminster Abbey en andere kathedralen werd het bouwproject aangevangen. Bij de bouw bestond geen vast plan, Walpole voegde er in de loop van dertig jaar continu elementen aan toe en in die tijd ‘versleet’ hij zeven architecten! Lunch in het Garden Café voor eigen rekening. Daarna met de bus naar de Kanaaltunnel (151 km) en via de diverse uitstapplaatsen terug naar station Duivendrecht. (360 km).

Tijden volgen nog.

Het kan zijn dat er door onvoorziene omstandigheden geschoven moet worden in het programma. Ook is het nog onzeker voor welk concert we kaarten kunnen krijgen. De genoemde kilometerafstanden zijn bij benadering. Tijdens de busritten krijgen we interessante informatie over de te bezoeken locaties.

Blindengeleidehonden kunnen helaas niet mee en de reis is niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Adres hotel

Travelodge London
London Road
Twickenham
TW1 3QS
London
UK

Kosten van de reis

Voor deelnemers € 700 p.p.
Voor eigen begeleiders € 550 p.p.
Indien KUBES-begeleiding gewenst € 50 extra

Inbegrepen

 • vervoer per touringcar (koffie, thee en water aan boord, tegen kleine vergoeding)
 • 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • 4 maal ontbijtbuffet
 • 3 maal driegangendiner in het hotel
 • 1 maal lunchpakket van het hotel
 • 1 maal concert en een veelzijdig programma met alle entrees en rondleidingen.

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer à € 100
 • Overige lunches, een klein hapje voorafgaand aan het concert en andere eigen consumpties, alsmede de reis naar en van de op- en uitstapplaats van de bus.

NB Het genoemde bedrag van de toeslag voor een eenpersoonskamer is beduidend lager dan de kosten die het hotel rekent. Ons verzoek is dan ook om zo veel mogelijk gebruik te maken van een tweepersoonskamer.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname met het verzoek een aanbetaling te doen van € 100 p.p.
Bij annulering door een deelnemer kan het bedrag van de aanbetaling niet worden terugbetaald, dit in verband met de vaste kosten voor bus, rondleidingen en voorbereiding. Het restantbedrag dient uiterlijk 25 juli 2019 voldaan te zijn.

Aanmelding

U kunt zich aanmelden voor deze reis vanaf 11 maart 10:00 uur tot uiterlijk 26 april via de bij KUBES gebruikelijke mogelijkheden.
Zie daarvoor Aanmelding en betaling.

Deze reis vindt plaats onder voorbehoud van voldoende deelnemers en het verkrijgen van voldoende subsidie.

Voor deze reis geldt een speciale annuleringsregeling. Aanbetaling wordt niet terugbetaald.
De annuleringsregeling voor het later te betalen restantbedrag is als volgt:

 • tot 6 weken voor vertrek volledige terugbetaling
 • tot 3 weken voor vertrek wordt 70% terugbetaald
 • tot 1 week voor vertrek wordt 20% terugbetaald.

Daarna is geen terugbetaling meer mogelijk.
Wij raden u aan zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Deze reis is georganiseerd door:

 • Anke Hupkes TUI at Home
 • Drs. Geert van Boxtel van De Ervaring (cultuurhistorische cursussen en reizen)
 • Jet van Boxtel van Wandelingen Amsterdam (bijzondere wandeling in en om Amsterdam),
  in samenwerking met De Jong Intra Vakanties.

De reis valt onder de garantieregelingen van ANVR en SGR.
Geert en Jet van Boxtel begeleiden ons op deze reis, samen met een KUBES-reisleider.