244 Beeldenroute Westbroekpark

Den Haag – donderdag 11 juli 2019

De aanmelddatum is vanaf maandag 11 maart 2019 10:00.

Deze excursie is volgeboekt.

Het dagprogramma

Plaats en tijd van samenkomst:
station Den Haag Centraal tot uiterlijk 10:40 uur.

 • 10:45 uur
  Met de boot naar het Westbroekpark
 • 12:00 uur
  Lunch bij Greens in the Park
 • 13:00 uur
  Rondwandeling in twee groepen met gids langs de beelden
 • 14:30 uur
  Einde programma

NB In het Westbroekpark is in de periode van de excursie theaterfestival De Parade aan de gang, dus wie wil kan daar de sfeer gaan proeven. Ook is er een prachtige rozentuin en het intieme terras De Waterkant.
Keus genoeg en voor wie naar huis wil: de tram naar het station is vlakbij.

Overige details volgen in de bevestigingsbrief, de genoemde tijden zijn onder voorbehoud.

Blindengeleidehonden zijn welkom, gebruik van rolstoel of rollator is niet mogelijk.

Kosten van de excursie

 • Voor deelnemers en eigen begeleiders € 22,50 p.p.
 • Indien KUBES-begeleiding gewenst € 5 extra
 • De kosten van de boottocht naar het Westbroekpark zijn bij de prijs inbegrepen
 • De kosten van het OV terug naar het station zijn voor eigen rekening

Kosten van de lunch

Er is een gezamenlijke, biologische lunch. De lunch bestaat uit een soepje, rijk belegde broodjes, salade uit de tuin en Haags Duinwater op tafel. De kosten daarvan zijn bij de prijs van de excursie inbegrepen. Extra drankjes zijn voor eigen rekening. Een zelf meegebrachte lunch kan niet in het restaurant of op het terras genuttigd worden.

Adres

Greens in the Park
Kapelweg 18
2587 BM
Den Haag
http://www.greensinthepark.nl

Toelichting

In plaats van met de tram gaan we met de boot naar het Westbroekpark, een mooie vaart langs statige Haagse huizen en veel groen. Het Westbroekpark is ontstaan door afgraving van een duingebied ten behoeve van woningbouw midden 19e eeuw. Het park doet een beetje Engels aan, met veel gras, mooie bomen en een rosarium met vele soorten rozen die in juli allemaal in bloei staan. Maar het meest bijzondere zijn de beelden, 18 in totaal, gemaakt door Nederlandse kunstenaars uit de periode na de Tweede Wereldoorlog.

De beelden zijn allemaal figuratief, vaak met mensfiguren. De gebruikte materialen zijn o.a. brons, kalksteen, keramiek en wit marmer. Het bekendste beeld is het Troelstramonument, gemaakt door Piet Esser. Bij dit monument vindt ieder jaar de 1 meiviering plaats. Behalve Troelstra, waarbij je met enig klimwerk tot aan de benen kunt reiken, zijn alle beelden heel ‘hanteerbaar’ en dus heel goed en van alle kanten te voelen. Kortom, een heerlijke, zomerse excursie!

Deze excursie is ontwikkeld en wordt als totaalpakket (beeldenroute en lunch) aangeboden door Art&Jazz (een collectief van ongeveer 60 kunstenaars, ondergebracht in een stichting) en Greens in the Park, onderdeel van De Tuinen van Greens (een stichting die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle dagbesteding helpt, in de moestuin van het restaurant).