Theaterarrangement Shakespeare in Diever

31 augustus 2019

Shakespeare, ook voor blinden en slechtzienden!
Op zaterdag 31 augustus 2019 wordt in het Shakespearetheater in Diever weer het speciale toneelarrangement voor blinden en slechtzienden en hun partner of andere introducé(e)s aangeboden. Dit jaar wordt in het openluchttheater ‘Maat voor Maat’ (‘Measure for Measure’) gespeeld, een komedie over een ernstig onderwerp. Het gaat over gerechtigheid en medelijden, over seks en over dood. Met als belangrijkste vraag of het mogelijk is om met gelijke maten te meten in een wereld waarin iedereen liegt... het verhaal over een liefde die alleen goed kan aflopen wanneer het te laat is.

Het arrangement voor blinden en slechtzienden bevat verschillende onderdelen, waardoor de deelnemers het toneelstuk makkelijker kunnen volgen, zoals:

 1. vooraf een programma in grootletter of in digitale versie, inclusief een uitgebreide beschrijving van de handeling met alles wat er te zien is.
 2. een inleiding door regisseur en vertaler Jack Nieborg. Hij geeft uitleg over wat men niet ziet maar wel hoort of moet weten, en over zijn bedoelingen met de voorstelling.
 3. een verkenning van het toneel (onder begeleiding), waardoor men van dichtbij kan zien of voelen hoe het decor is opgebouwd en welke materialen zijn gebruikt.
 4. een kennismaking met de spelers en hun stemmen en het van dichtbij bekijken of voelen van hun kostuums.
 5. begeleiding in het theater.

De deelnemers krijgen een eenvoudige lunch aangeboden en koffie/thee in de pauze. Het arrangement wordt aangeboden tijdens de matinee van zaterdag 31 augustus a.s. Aanvang arrangement: 13.00 uur.

Kosten

Kosten voor het arrangement bedragen € 20 per persoon, plus € 2,50 administratiekosten per bestelling.

Vervoer

Het Shakespearetheater is van plan om tegen vergoeding vervoer te regelen vanaf NS-station Meppel naar het theater en retour, zodat deelnemers makkelijker met het openbaar vervoer kunnen komen. U kunt bij uw opgave vermelden of u hiervan gebruik wilt maken.

Aanmelden

 • Per e-mail: ticketlijn@shakespearetheaterdiever.nl.
  Onder vermelding van naam en adresgegevens, zodat de kaarten kunnen worden toegestuurd.
  En onder vermelding van de gewenste leesvorm van het programma: digitaal in een Word-bestand of per post in grootletter.
 • per telefoon: 0521 594 999 (bereikbaar maandag van 13.30-14.30 uur en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur).
  Er is voor dit arrangement een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij.