Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de tentoonstelling Igor Mitoraj - Façade.

Op zaterdag 5 februari, aanvang om 11:00 uur.

Dit najaar toont museum Beelden aan Zee het werk van Igor Mitoraj. Mitoraj bracht zijn werkzame leven grotendeels in Italië door waar hij lange tijd woonde in Pietrasanta, het bekende Toscaanse beeldhouwersdorp bij de marmergroeven van Carrara. Geïnspireerd door de schoonheid van de klassieke oudheid maar met een eigentijds inzicht in de menselijke conditie creëerde Mitoraj vele monumentale sculpturen in brons en marmer. Vaak hebben de beelden een melancholieke, kalme uitstraling waarin ook sprake is van aftakeling en verval. Zijn mensfiguren zijn klassiek en sensueel vormgegeven maar tegelijkertijd ook gefragmenteerd.

De tentoonstelling richt zich op de theatrale kwaliteit van zijn werk en op de vaak mythologische oorsprong van zijn voorstellingen. Werken verbeelden monumentale mensfiguren, maskers, gezichten, torso’s, voeten en handen. De gezichten van zijn beelden zijn soms ingezwachteld, als het ware het zwijgen opgelegd. In de fragmentatie van de beelden wordt het modernisme van Mitoraj aan de dag gelegd: uitsparingen in het marmer of brons waarin kleine figuren of gezichten worden weergegeven, soms als een gevangene die probeert uit te breken, verbeelden de postmodernistische aard van zijn werk en verraden de werkelijke tijdgeest van de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw.

Kosten

€ 5,00 p.p. (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.

Aanvang

Inloop vanaf 11:00 uur, start rondleiding 11:30 uur. De rondleiding duurt ruim een uur. Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Aanmelden

E-mail: binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of Telefoon: 070 3585857 Meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee:

Adres: Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard, 2586 EL Scheveningen.
E-mail: binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl
Telefoon: 070 3585857
Info: https://www.beeldenaanzee.nl