Tastworkshops van het Rijksmuseum

Door objecten aan te raken ga je samen met Femke Diercks, hoofd toegepaste kunst, kunstwerken beter leren begrijpen. Femke neemt je op de tast mee in de wereld van keramiek. Dit doen we middenin onze schatkamer, het Collectie Centrum Nederland.

Femke vertelt per kunstwerk over het materiaal, de geschiedenis en het gebruik. Iedereen kan na een korte instructie de kunstwerken zelfstandig hanteren. De deelnemers ontvangen tijdens de rondleiding tegelijkertijd dezelfde kunstwerken zodat je tijdens de uitleg ook direct het kunstwerk kunt hanteren en bespreken. Na een eerste reeks tastworkshops zal een andere conservator of restaurator een selectie maken binnen een andere deelcollectie van het Rijksmuseum.

Onze Schatkamer

Een groot deel van de collectie van het Rijksmuseum bevindt zich in het splinternieuwe gebouw in Amersfoort CCNL, samen met de collecties van het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De objecten die in CCNL worden bewaard lopen uiteen van schilderkunst, meubels tot sieraden, kostuums en klokken. De workshops vinden plaats midden in onze nationale schatkamer.

CCNL (Collectie Centrum Nederland)
Verbindingsweg 1
3829 ND Amersfoort

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via: Tastworkshop - Rijksmuseum.
Als dit niet lukt, mail dan naar c.denekamp@rijksmuseum.nl.

Op de hoogte blijven van toegankelijkheid in het Rijksmuseum?
Word lid van de nieuwsbrief "Toegankelijkheid - Rijksmuseum"