Tastrondleidingen en tours in gebarentaal voor bezoekers Rietveld Schröderhuis

Vanaf 8 mei 2023 organiseert het Rietveld Schröderhuis in Utrecht tastrondleidingen voor mensen met een visuele beperking. Onderdeel van de tour is een nieuwe voelmaquette van het wereldberoemde huis. Daarnaast is de multimediaguide vanaf 25 april ook te bekijken in Nederlandse Gebarentaal. Met deze aanpassingen hoopt het Rietveld Schröderhuis toegankelijker te zijn voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Tastrondleidingen

De speciale rondleidingen voor bezoekers met een visuele beperking vinden iedere twee maanden plaats. De tour begint met het voelen van een speciaal ontworpen maquette van het Rietveld Schröderhuis en wordt gevolgd door een tastrondleiding door het interieur. In verband met de kwetsbaarheid van de woning, bieden we bezoekers dunne handschoenen aan voor het aanraken van de ruimtes.

Naast tast, worden ook geluiden gebruikt om het verhaal van het huis tot leven te brengen. Tijdens de rondleiding vertelt een getrainde gids over het leven en werk van Gerrit Rietveld en Truus Schröder en zijn er audiofragmenten te horen van het duo.

Multimediaguide

De digitale videotour in gebarentaal is middels een link of QR-code via de eigen telefoon te bekijken. De multimediatour is al beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Japans en Mandarijn, en nu ook in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Algemene Informatie

Het Rietveld Schröderhuis is open van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00 en 16:00 uur. Je kunt het huis alleen bezoeken met een vooraf geboekt ticket via:
Rietveld Schröderhuis - online tickets (rietveldschroderhuis.nl)

Kosten

De entreeprijs is € 19
Begeleiders gratis
Museumkaart, VriendenLoterij VIP-Kaart en U-pas gratis.

De tastrondleidingen vinden plaats op 27 juli, 5 september en 5 november, van 14:00 tot 15:30 uur.
De tours zijn onder begeleiding van een gids. Hiervoor vragen we de normale entreeprijs. Begeleiders mogen gratis naar binnen en hulphonden zijn ook welkom. Alle multimediatours zijn gratis.

Rietveld Schröderhuis
Prins Hendriklaan 50
3583 EP Utrecht
Tel: 030 2362310
https://www.rietveldschroderhuis.nl/
info@centraalmuseum.nl