Sculptuursafari met workshop van KUBES-kunstenaar George Kabel

Op de dinsdagen 6, 13, 20 en 27 juli kun je in groepsverband deelnemen aan een verzorgd middagprogramma. Gidsen laten je tijdens deze ‘sculptuursafari’ enkele beelden in het park voelen en brengen je in contact met de live-kunstenaars. Aansluitend vindt bij Cultuurhuis Bergeijk een workshop met de blinde beeldhouwer George Kabel plaats. Hierin maak je kennis met het vak van beeldhouwen en werk je samen aan een ‘Gesamtkunstwerk’ dat later wordt geëxposeerd.

Individuele beleving

Wil je individueel op pad? Een gratis te downloaden audiotour leidt je langs de beelden in het Mien Ruys Park. Per kunstwerk krijg je op belevingsvolle wijze uitleg over het werk. U kunt de audiotour downloaden via de website of bij het Cultuurhuis.

Programma

Het programma van de dinsdagmiddagen ziet er als volgt uit

 • 12:30 uur:
  Ontvangst met koffie, thee en broodje in Cultuurhuis Bergeijk voor deelnemers en begeleiders.
 • 13:00 uur:
  Sculptuursafari in Mien Ruys Park Een gids leidt je langs een aantal beelden van de buitenexpositie in het Mien Ruys Park en laat je het werk op zintuigelijke manier ervaren. Er wordt dieper ingegaan op het materiaalsoort en de vormentaal en er wordt contact gelegd met de live-kunstenaars. Wat wil deze met het kunstwerk uitdrukken en vertellen?
 • 14:30 uur:
  Workshop van KUBES-kunstenaar George Kabel bij Cultuurhuis Bergeijk Samen met de blinde beeldhouwer George Kabel wordt individueel gehakt of gepolijst aan een eigen steen. Dit vindt plaats in de tuin achter het Cultuurhuis. Jouw ‘bouwsteen’ wordt onderdeel van een Gesamtkunstwerk
  dat door George Kabel wordt samengesteld en tijdens de laatste twee weken wordt geëxposeerd.
 • 16:15-16:30 uur:
  Afsluiting, Drankje in Cultuurhuis Bergeijk.

Voorwaarden

Het programma is geschikt voor 18+. Wat betreft Coronamaatregelen kijken we naar de op dat moment geldende richtlijnen. De groepsgrootte beperkt zich tot maximaal 5 deelnemers per keer (exclusief begeleiders). Er zal buiten worden gewandeld en gewerkt.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een van de dinsdagen via inschrijving@beeldenbeleving.nl Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met daarin de gegevens over het betalen van uw eigen bijdrage.

Kosten

De kosten voor het middagprogramma; ontvangst met koffie/thee en een broodje, rondleiding, workshop en een drankje bedragen € 10 per deelnemer inclusief de begeleider.

Adres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
https://www.cultuurhuisbergeijk.nl

Start- en eindpunt is Cultuurhuis Bergeijk aan de overzijde van het Mien Ruys Park.
Hier zijn de nodige (rolstoel)voorzieningen.
Cultuurhuis Bergeijk is zeer goed bereikbaar via een busverbinding met Station Eindhoven en beschikt over een ruime parkeerplaats.
Bus 18 (richting Bergeijk Loo) of 318 (richting Luyksgestel) vanaf Eindhoven Centraal stopt vlakbij het Cultuurhuis, uitstaphalte ‘Hof’.

Contact

Voor meer informatie over het programma munt u mailen naar info@beeldenbeleving.nl Algemene info is te vinden op https://www.beeldenbeleving.nl

Dit programma wordt aangeboden door: