Rondleidingen museum Beelden aan Zee

Op zaterdag 1 februari, aanvang om 11:00 uur.

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen viert haar 25-jarige jubileum met een groot oeuvre overzicht van Niki de Saint Phalle. Met zo’n tachtig sculpturen, dertig werken op papier en diverse toegepaste kunstobjecten als vazen, een fontein en stoelen geeft museum Beelden aan Zee in de Grote Zaal ruim baan voor het werk van de Franse kunstenaar Niki de Saint Phalle (1930-2002). Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer. Kleurrijke, uitbundig vrolijke vrouwenfiguren die dansend, springend en bruisend van energie door het leven gaan. Hun joie de vivre werkt aanstekelijk op iedereen.

Het is Niki de Saint Phalles persoonlijke versie van Eva, van Venus, van alle vrouwen ter wereld van vroeger en nu. Niet voor niets wordt gesproken van ‘Nana power’. Het zijn immers sterke vrouwen met wie je terdege rekening moet houden. In de Kleine Zaal vieren wij de 85ste verjaardag van Klaas Gubbels met een groot aantal van de plastieken van koffiepotten, stoelen en tafels waarmee hij faam heeft verworven. Van beide tentoonstellingen is werk aanraakbaar.

Kosten voor de rondleiding: € 7,50 per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding. Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur. Aanvang rondleiding: 11:30 uur. Duur van de rondleiding: ruim een uur. Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Gegevens museum Beelden aan Zee

Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard
2586 EL Scheveningen
binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl
070 3585857
https://www.beeldenaanzee.nl

Entree

Op de entreeprijs geldt bij de tentoonstelling Niki de Saint Phalle aan Zee een toeslag van € 3,50. De entreeprijzen zijn nu:

  • Met Museumkaart: € 3,50
  • Zonder Museumkaart: volwassenen € 19,50 (incl. toeslag)
  • Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang
  • Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider € 8,00 entree

Openbaar vervoer

Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noorderstrand, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.

Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM stadsbus 22 richting Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.

Vanuit station Den Haag Holland Spoor kunt u tram 1 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat. N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.