Rondleidingen bij de tentoonstelling Eigen+Beeld

Dit najaar toont museum Beelden aan Zee een groots overzicht van de beeldhouwkunst van de moderne tijd. Aan de hand van vijf verhaallijnen wordt de bezoeker in de tentoonstelling meegenomen door de boeiende en meeslepende geschiedenis van de moderne beeldhouwkunst en komt daarbij langs beelden van beroemde beeldhouwers uit Nederland en daarbuiten, zoals Mark Quinn, Yinka Shonibare, herman de vries, Marino Marini, Ossip Zadkine, Niki de St. Phalle, Matthew Day Jackson, Mari Andriessen en Wessel Couzijn. De verhaallijnen geven context bij de grote thema's in de moderne beeldhouwkunst: Places to be (monumenten), Onbegrensd (niet-Westerse invloed), Back to the future (classicisme), De innerlijke constructie (abstractie), Zonder titel (conceptuele kunst).

Voor de tentoonstelling worden werken geleend van particulieren uit binnen- en buitenland. Museum Beelden aan Zee onderhoudt als particulier museum een intensieve band met verzamelaars van beeldhouwkunst. Deze verzamelaars krijgen in de tentoonstelling een gezicht en vertellen over hun liefde voor de beeldhouwkunst en het museum. Zij staan eveneens garant voor een selectie beelden van hoge kwaliteit en internationale allure die samen met beelden uit de eigen collectie van het museum zal worden getoond.

Kosten voor de rondleiding

€ 5,00 per persoon (ook voor begeleiders), exclusief entree, inclusief koffie/thee voor aanvang van de rondleiding.
Aanvang/inloop: vanaf 11:00 uur.
Aanvang rondleiding: 11:30 uur.
Duur van de rondleiding: ruim een uur.
Er wordt in kleine groepjes onder leiding van een rondleider rondgelopen.

Wijze van aanmelden

Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 3585857,
meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent.
Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Adres

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1 (ingang)/Boulevard
2586 EL Scheveningen
Telefoon: 070 3585857
https://www.beeldenaanzee.nl