Rondleidingen Amsterdam Museum

Zondagen 8 maart, 14 juni, 13 september en 13 december

Ook in 2020 organiseert het Amsterdam Museum rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. 

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Naast twee vaste tentoonstellingen die gaan over de geschiedenis van de stad Amsterdam (Amsterdam DNA) en Amsterdam in relatie tot de rest van de wereld (Wereld-Stad, zijn er ook altijd één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Vanaf april opent in het Amsterdam Museum een omvangrijke tentoonstelling over bier. Alles over de lange en soms onwaarschijnlijke route die het biertje zoals we dat vandaag de dag kennen door de geschiedenis heen heeft afgelegd. Zowel in de vaste opstelling als in beide tijdelijke tentoonstellingen worden rondleidingen gegeven voor blinde of slechtziende bezoekers. 

Rondleidingen

Op zondag 8 maart (Wereld-Stad), 14 juni (Bier), 13 september (Wereld-Stad) en 13 december (Migratie) organiseert het Amsterdam Museum een rondleiding voor bezoekers met een visuele beperking. Bij deze rondleidingen wordt de geschiedenis van de stad of de inhoud van een tentoonstelling via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

Zo is er bijvoorbeeld een maquette van het ingewikkelde gebouw, kunnen bezoekers een molensteenkraag die werd gedragen in de 17e eeuw zelf dragen en voelen, worden geuren van VOC-kruiden geroken, is er muziek en geluid van vroeger te horen en kan er middels een tablet worden ingezoomd op onderdelen van schilderijen en objecten. Ook wordt de methode VTS (visual thinking strategy) gebruikt waarin iemand die ziet in een dialoog samen kijkt met iemand die niet ziet. Om het museum te ervaren mogen deelnemers van deze rondleiding objecten aanraken die normaal niet aangeraakt mogen worden.

Informatie

De rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers op zondag beginnen altijd om 14:00 uur en duren anderhalf uur. Aanmelden kan via de website van het Amsterdam Museum.

Kosten

Deelname aan een rondleiding is gratis, exclusief museumentree.
Vrienden en familie zonder visuele beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Begeleiders betalen geen entree.

Adres

Amsterdam Museum
Kalverstraat 92
Amsterdam