Rondleiding Paleis Noordeinde, Den Haag

8, 9, 15, 16,22 en 23 augustus 2019

Sinds 2016 is Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning en de koningin, in de zomervakanties op vier zaterdagen te bezoeken. Dit jaar worden er in de tussenliggende weken op donderdagen en vrijdagen rondleidingen georganiseerd voor blinden en slechtzienden. Deze rondleidingen, die worden gegeven door conservatoren en collectiemedewerkers, voeren door de verschillende officiële ontvangstruimtes van het paleis, zoals de Balkonkamer en de Grote balzaal. Deelnemers krijgen uitleg over de geschiedenis en het huidige gebruik van het gebouw, de stijlen van de verschillende vertrekken en over de ontvangst van gasten tijdens lunches en diners. Tijdens de rondleiding is het voor de deelnemers mogelijk om veel tactiel te verkennen, zoals meubelen, schouwen, livreien van lakeien en een gedekte tafel met verschillende serviezen voor dagelijks en officieel gebruik.

Heeft u altijd al eens een koninklijke ontvangst willen ervaren? Meldt u dan aan voor een van deze rondleidingen.

Data en tijden

De rondleidingen vinden plaats op donderdagen en vrijdagen 8, 9, 15, 16, 22 en 23 augustus 2019.
Tijden: om 10.00 en om 14.00 uur.
Duur: maximaal 2 uur.
Toiletten zijn toegankelijk voor en na de rondleiding en u kunt af en toe even zitten tijdens de rondgang.

Kosten

€ 6, een eventuele begeleider mag kosteloos mee naar binnen. Per rondleiding is er plaats voor maximaal 5 à 6 deelnemers (exclusief begeleiders).
Het aantal beschikbare kaarten is daarmee ruim, maar zeker niet oneindig.

Aanmelden

Kaarten voor de rondleiding voor blinden en slechtzienden door Paleis Noordeinde zijn te bestellen bij het ticketbureau: EventGoose,
E-mail: support@eventgoose.com
Telefonisch: via 0315-215006.
Voor uw bestelling heeft de organisatie de volgende gegevens van u nodig:

  • De datum en tijd van uw voorkeur (10:00 of 14:00 uur) - Indien u uw kaart(en) per e-mail bestelt, dan adviseren wij u om direct enkele alternatieve data op te geven.
  • Uw volledige naam, zoals vermeld op uw identiteitsbewijs
  • Uw geboortedatum
  • Indien u een begeleider mee wilt nemen, dan graag ook zijn of haar volledige naam, zoals vermeld op het identiteitsbewijs en geboortedatum.
  • Of u blind of slechtziend bent, zodat de rondleiders hier rekening mee kunnen houden.
  • Of u een geleidehond meebrengt

Trappen

Onderdeel van de route zijn twee grote statietrappen, indien dit voor u een probleem is, dan hoort de organisatie dit graag op voorhand, zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Nadat uw bestelling succesvol is geplaatst, ontvangt u van het ticketbureau een e-mail met daarin meer praktische en inhoudelijke informatie ter voorbereiding op uw bezoek. Deze op naam gestelde bevestigings e-mail geeft u in combinatie met het vertonen van een geldig legitimatiebewijs dan toegang tot het paleis.

Stallen

Ook de Koninklijke Stallen zijn deze zomer weer te bezoeken op vrijdagen en zaterdagen in augustus. Voor deze locatie worden geen afzonderlijke rondleidingen voor blinden en slechtzienden georganiseerd. De locatie leent zich echter wel goed voor een bezoek, omdat er veel aangeraakt kan worden, waaronder ook de Friese en Gelderse koetspaarden. Daarnaast zijn er veel verschillende geursensaties (zoals de tuigenkamer, waar dagelijks de leren zadels en de tuigen gepoetst worden) en is het gehele opengestelde gebied gelijkvloers. Kaarten voor de Koninklijke Stallen zijn vanaf 4 juli en zolang de voorraad strekt te bestellen via https://tickets.paleis-noordeinde.nl/.

De organisatie hoopt u deze zomer te mogen ontvangen.