Jubileumvoorstelling Shakespeare in Diever

22 augustus 2020 om 13:00 uur

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat in Diever werd gestart met de inmiddels zo bekende openluchtspelen.Al sinds 1946 worden de stukken van Shakespeare gespeeld. Ter gelegenheid van dit jubileum worden dit jaar de kortste komedie (de Comedy of Errors) en de kortste tragedie (Macbeth) van Shakespeare, samen in één voorstelling gebracht.

De Comedy of Errors is een hilarische reeks misverstanden rondom twee paar tweelingen met dezelfde naam, die niet van elkaar weten dat ze zich gelijktijdig op dezelfde plek bevinden.

Macbeth heeft de koning vermoord, diens lijfwachten doodgestoken en dat allemaal omdat vreemde wezens hem hebben voorspeld dat híj koning zal worden. Maar twijfel blijft. En spijt ook. Bij elke nieuwe moord die nu moet volgen. Want eens bloed, altijd bloed, steeds meer bloed. Macbeth verzucht dan ook: Ik zou willen dat ik mezelf kon vergeten.

Toegankelijk arrangement

Door het jaarlijkse speciale arrangement is deze jubileumvoorstelling ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk. Hun partner of andere introducé(e)s) zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom.

Het arrangement bevat verschillende onderdelen, waardoor de deelnemers het toneelstuk makkelijker kunnen volgen, zoals:

  • Vooraf een programma in grootletter, in digitale versie of gesproken vorm, inclusief een uitgebreide beschrijving van de handeling met alles wat er te zien is.
  • Een inleiding door regisseur en vertaler Jack Nieborg. Hij geeft uitleg over wat men niet ziet maar wel hoort of moet weten, en over zijn bedoelingen met de voorstelling.
  • Een verkenning van het toneel (onder begeleiding), waardoor men van dichtbij kan zien en/of voelen hoe het decor is opgebouwd en welke materialen zijn gebruikt.
  • Een kennismaking met de spelers en hun stemmen en het van dichtbij bekijken of voelen van hun kostuums.
  • Begeleiding in het theater.

De deelnemers krijgen een eenvoudige lunch aangeboden en koffie/thee in de pauze.

Datum en tijd

Het arrangement wordt aangeboden tijdens de matinee op zaterdag 22 augustus 2020, aanvang 13:00 uur.

Kosten

De prijs voor het arrangement is € 21 per persoon

Aanmelden

Opgave voor het arrangement kan bij het Shakespearetheater op de volgende manieren: -per mail: ticketlijn@shakespearetheaterdiever.nl Onder vermelding van naam en adresgegevens, zodat de kaarten kunnen worden toegestuurd. En onder vermelding van de gewenste leesvorm van het programma: digitaal in een word-bestand of per post in grootletter. Elke deelnemer krijgt via de e-mail enkele weken voor de voorstelling een link toegestuurd, waarmee het gesproken programma kan worden beluisterd. -per telefoon: 0521 594 999 (bereikbaar maandag van 13:30-14:30 uur en donderdag van 9:00 tot 10:00 uur).

In overleg regelt het Shakespearetheater vervoer voor de deelnemers vanaf NS- station Meppel naar het Shakespearetheater en vice versa. Indien gewenst kan men daarover contact opnemen met de ticketlijn. Let op: vol is vol, dus wees er snel bij.