Expositie van KUBES-kunstenaar Frank Ter Beek

Veldschuur Overasselt Zaterdagen en Zondagen in augustus en september

Op alle zaterdagen en zondagen in de maanden augustus en september is er in de Veldschuur Overasselt
een expositie van KUBES-kunstenaar Frank Ter Beek samen met kunstenares Gonny Beljaars.
De toegang is gratis.

Openingstijden

  • Zaterdag van 12:00 tot 18:00 uur
  • Zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Frank Ter Beek (1965)

Frank woont en werk in Balgoij. Hij studeerde in 2012 af als autonoom beeldend kunstenaar in den Bosch. Zijn werk kenmerkt zich door het experiment. Onderzoek van materialen en verrassende manieren van projecteren. Niet alleen is zoektocht in de vorm terug te zien, maar ook in de inhoud.

In deze expositie toont hij een aantal video-sculpturen. Daarbij staat de alledaagse menselijke handeling centraal, die zich eindeloos herhaalt of zoekend is naar een volgend doel in het leven. 'Het Kleine Melkmeisje' is een subtiele vertaling van het bekende schilderij van Vermeer, maar nu geprojecteerd op een stuk oude loden waterleiding. Het inschenken van de melk wordt op deze wijze bijna een mystieke handeling. In het werk 'Mensch' is een berg zout te zien die de toeschouwer zou kunnen aanraken. Over deze berg zout kruipt een mensfiguur langzaam naar zijn doel en weer terug. Om vervolgens van voor af aan te beginnen. De video-sculpturen zijn geen films, maar ook geen beelden. Eigenlijk allebei tegelijk: langzaam bewegende objecten. Projecties die je bijna met de hand kunt aanraken.

Gonny Beljaars (1960)

Gonny heeft altijd een grote interesse gehad in het menselijk lichaam, zowel in het functioneren ervan als in het maken van figuratieve en abstracte kunst met het menselijk lichaam als onderwerp. Veel van haar werk is hierop gebaseerd. Zij is gefascineerd door begrippen als energie, kracht, macht, glorie en verval waarbij menselijke vormen worden gemanipuleerd en vervormd, beelden worden vervreemd en ruw. Tijdens het maken van een portret of beeld is de dialoog tussen het innerlijk van een model en de energie van het vormen erg belangrijk. Zij maakt beelden en assemblages van allerlei materialen. Haar beelden worden ook in brons, gips of was gegoten of als keramische objecten getoond.

Routebeschrijving naar de veldschuur

De veldschuur van Gaia & Ouranos Buitenkunst op de Maasdijk waar kunst en muziek is heeft geen huisnummer. Met onderstaande routebeschrijving word u ernaar toe geleid.

Voer in uw navigatiesysteem ‘Tempelstraat 11, Overasselt’ in. Als u in de Tempelstraat richting de Maas rijdt is dit de grote boerderij aan de linkerkant. Direct na deze boerderij slaat u linksaf het pad richting de parkeerplaats in en volgt u de bordjes richting Veldschuur.

Parkeren

Op de dijk mag niet geparkeerd worden. Onze parkeerplaats kunt u bereiken via de Tempelstraat. Als u in de Tempelstraat richting de Maas rijdt, slaat u direct na de grote boerderij aan de linkerkant linksaf het pad in en volgt u de bordjes richting Veldschuur.