Bijzondere tentoonstelling in Moergestel

21 maart t/m 5 april

Samen met een kunstmaatje volgde een groepje blinden en slechtzienden schilderlessen, keramieklessen, geurenworkshops en fotografieles in Atelier de Verdieping in Moergestel. De resultaten worden van 21 maart t/m 5 april op een heel bijzondere manier in Galerie de Verdieping tentoongesteld.

Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van Zie je wel(?), een project waarbij aandacht wordt gegeven aan non-visuele kunstbeleving door middel van activiteiten en exposities.

De kunstwerken worden door middel van een audiotour door Jofke® voorzien van de bijzondere verhalen van de makers. Met een QR-reader op je smartphone kunnen de audiobeschrijvingen online beluisterd worden. Daarnaast loopt er een gidslijn langs alle werken, zodat iedereen de route langs de expositie zelfstandig kan volgen. Er wordt gezorgd voor gidsen en tijdens iedere expositiedag is er minimaal één van de exposanten aanwezig om uitleg te geven. Dappere ziende bezoekers kunnen bij binnenkomst een blinddoek of speciale bril opzetten, zodat ze middels het volgen van de routing enigszins kunnen ervaren hoe de makers naar kunst kijken.

Deze tentoonstelling is van 11 tot 17 uur op onderstaande dagen geopend.

  • zaterdag 21 maart
  • zondag 22 maart
  • zaterdag 28 maart
  • zondag 29 maart
  • zaterdag 4 april
  • zondag 5 april

Adres

Galerie de Verdieping
 St. Jansplein 5
5066 AR Moergestel

Informatie

https://ziejewel.org
https://www.studioxplo.nl/expositie-kunst-met-andere-ogen