Amsterdam Museum

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in 2019

Kom naar een van de rondleidingen speciaal voor mensen met een visuele beperking. Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam: over toen, nu en straks. Naast twee vaste tentoonstellingen die gaan over de geschiedenis en het DNA van de stad Amsterdam en Amsterdam in relatie tot de rest van de wereld, zijn er ook altijd één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Rondleidingen

Op zondag 8 september en 8 december kun je een museum ervaren met andere zintuigen. Bij de rondleidingen in het Amsterdam Museum wordt de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht. Zo is er bijvoorbeeld een maquette van het ingewikkelde gebouw, kunnen bezoekers een molensteenkraag die werd gedragen in de 17e eeuw zelf dragen en voelen, worden geuren van VOC-kruiden geroken, is er muziek en geluid van vroeger te horen en kan er middels een tablet worden ingezoomd op onderdelen van schilderijen en objecten. En mogen objecten worden aangeraakt.

Algemene informatie

Aanvang 14:00 uur, duur van de rondleiding: anderhalf uur. Aanmelden kan via de website https://www.amsterdammuseum.nl/activiteiten Deelname aan een rondleiding is gratis, exclusief museumentree. Vrienden en familie zonder visuele beperking zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Goed om te weten: begeleiders betalen geen entree.

Op de website van het Amsterdam Museum zijn alle data en informatie over de rondleidingen terug te vinden.